ПРО ВПРОВАДЖЕННЯ ЗАХОДІВ ІЗ ПОЛІПШЕННЯ КРИМІНОГЕННОЇ СИТУАЦІЇ ТА НЕДОПУЩЕННЯ ВИНИКНЕННЯ КОРОНАВІРУСУ: ІЗ ЗАСІДАННЯ АПАРАТНОЇ НАРАДИ

Версія для друкуВерсія для друку

ПРО ВПРОВАДЖЕННЯ ЗАХОДІВ ІЗ ПОЛІПШЕННЯ КРИМІНОГЕННОЇ СИТУАЦІЇ ТА НЕДОПУЩЕННЯ ВИНИКНЕННЯ КОРОНАВІРУСУ: ІЗ ЗАСІДАННЯ АПАРАТНОЇ НАРАДИ 16 березня головою райдержадміністрації Олександром Циганенком проведено засідання апаратної наради, у якій взяли участь перший заступник голови райдержадміністрації Сергій Сіряченко, керівники районних служб, підприємств та організацій.

Відповідно до порядку денного розглянуті наступні питання: про підсумки роботи територіального центру соціального обслуговування за 2019 рік, про підсумки проведення перевірок протипожежного стану у закладах освіти, культури, охорони здоров’я Лубенського району, про заходи щодо запобігання стану техногенно-екологічної безпеки, надзвичайним ситуаціям (небезпечним подіям), які виникли на території району.

У розрізі обговорюваних питань очільником району порушено ряд проблем і дано доручення відповідним структурам щодо їх вирішення. Зокрема, йшлося про найбільш популярні  послуги, які надає територіальний центр населенню і їх якість, вивчення потреби придбання спеціалізованого транспорту для інвалідів-візочників, наявність і стан протипожежних водойм, забезпечення проведення тренувань учнів щодо поводження у разі виникнення надзвичайних ситуацій. Найбільш резонансним виявилося питання про недопущення виникнення і розповсюдження на території району коронавірусної інфекції. За словами Миколи Чудака, завідувача сектору з питань оборонно-мобілізаційної та режимно-секретної  роботи, цивільного захисту та взаємодії з правоохоронними органами, відповідно до отриманих доручень облдержадміністрації розроблені заходи, пов’язані із впровадженням карантину. Серед найважливішого – дотримання правил елементарної особистої гігієни, проведення дезінфекції приміщень та робочих місць, скасування прийомів громадян, створення комісії з перевірки громадського транспорту на предмет дотримання вимог, передбачених карантинними заходами тощо.  Проаналізувавши криміногенний стан у районі, Олександр Циганенко  дав доручення вивчити питання забезпеченості населених пунктів району системами відеонагляду, узгодити дії із сільськими радами району та правоохоронними органами.   

Наверх ↑