Проходять заходи у рамках рейду «Урок»

Версія для друкуВерсія для друку

Проходять заходи у рамках рейду «Урок» З метою запобігання дитячій бездоглядності,безпритульності та виявлення дітей шкільного віку, неохоплених навчанням на початок учбового року та усунення причин і умов, внаслідок яких діти не були охоплені навчанням, Лубенським районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді  (директор Ірина Харченко) спільно з Лубенським ВП з серпня по жовтень 2018 року проводяться заходи у рамках рейду «Урок».

Проведено робочі зустрічі з сільськими головами  та педагогами районних шкіл з метою своєчасного виявлення сімей, які ухиляються від виконання, передбачених законодавством, обов’язків щодо забезпечення необхідних умов навчання та виховання дітей. Адже, усі суб’єкти соціальної роботи з сім’ями, які перебувають у складних життєвих обставинах, мають докласти максимум зусиль, аби кожна дитина сіла за парту і почала вчасно новий навчальний рік.

В ході рейду відвідано 24 сім’ї, в яких виховуються діти-першокласники  та сім’ї, які перебувають в складних життєвих обставинах. З батьками та дітьми, схильними до пропуску  уроків без поважних причин, проведено профілактичні бесіди. Батьки були поінформовані про те, що чинне законодавство передбачає відповідальність за неналежне виконання батьківських обов’язків та безвідповідальне ставлення до виховання дітей.

Заходи, у межах заходу рейд «Урок», продовжуватимуться протягом вересня-жовтня поточного року.

 

Наверх ↑