ПРОТЯГОМ ОСТАННЬОГО ТИЖНЯ НА ЛУБЕНЩИНІ СПОСТЕРІГАЄТЬСЯ РІСТ ЗАСТУДНИХ ЗАХВОРЮВАНЬ

Версія для друкуВерсія для друку

ПРОТЯГОМ ОСТАННЬОГО ТИЖНЯ НА ЛУБЕНЩИНІ СПОСТЕРІГАЄТЬСЯ РІСТ ЗАСТУДНИХ ЗАХВОРЮВАНЬ 10 лютого виконувачем обов’язки голови райдержадміністрації Сергієм Сіряченком проведене засідання апаратної наради з наступним порядком денним: про функціонування прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу у Лубенському районі; про стан захворюваності на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції у Лубенському районі; аналіз розпоряджень, виданих головою райдержадміністрації з галузевих, організаційно-кадрових та інших питань, аналіз документування управлінської діяльності за 2019 рік; про заходи щодо запобігання стану техногенно-екологічної безпеки, надзвичайним ситуаціям (небезпечним подіям), які виникли на території району.

За словами директора Лубенського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Ірини Харченко, одним з напрямків роботи центру є подолання соціального сирітства, звернення уваги та підвищення обізнаності громадськості до даної проблеми та підбір потенційних кандидатів для створення прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу. На сьогодні у Лубенському районі функціонує 5 прийомних сімей, в них виховується 7 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування та 2 дитячих будинки сімейного типу, у яких виховується 13 дітей.

Відповідна робота, у тому числі інформаційні кампанії в Лубенській філії обласного центру зайнятості населення, постійно проводиться центром з метою подолання соціального сирітства та залучення дітей до сімейних форм виховання.

За інформацією в.о. головного лікаря КНП «Лубенський районний центр первинної медико-санітарної допомоги» Вадима Шупейка, епідпоріг із захворювання на вірусні інфекції на Лубенщині не перевищено, хоча спостерігається підвищення рівня захворюваності. Найбільше дітей захворіло у Новооріхівській школі, тому прийняте рішення про тимчасове призупинення навчального процесу у цьому навчальному закладі. За підсумками розгляду питання, відповідні служби отримали доручення від Сергія Сіряченка щодо постійного моніторингу захворюваності школярів, і, за потреби, - тимчасового призупинення навчального процесу.

Протягом 2019 року до районної державної адміністрації надійшло 1631 документ, що на 535 менше в порівнянні з 2018 роком. З них: Указів і розпоряджень Президента України – 1, постанов і розпоряджень Кабінету Міністрів України – 0, розпоряджень голови облдержадміністрації – 93, рішень сесій обласної та районної рад – 51, депутатських запитів та звернень – 9, доручень голови облдержадміністрації та його заступників – 35. Слід відзначити зменшення кількості запитів на інформацію за 2019 рік: 45 запитів проти 90 за 2018 рік.  За галузевим характером найбільшу кількість документів протягом року одержано з питань виконавчої діяльності (279), внутрішньої політики (116),  сім’ї, дітей, молоді, фізичної культури і спорту (105), кадрової роботи та державної служби (101).

            Загальний обсяг вихідної кореспонденції за 2019 рік склав 2942 (-270) документів, з них 695 – ініціативних; у 2018 році – 3212.

            Протягом 2019 року головою райдержадміністрації видано 373 (-235) розпоряджень з них: 218 (-219) з основної діяльності та 111 (-40) з кадрових питань. У 2018 році видано 437 розпоряджень з основної діяльності, 151 – з особового складу. З цією інформацією учасників наради ознайомив завідувач сектору документообігу та контролю апарату райдержадміністрації Олексій Звержинський.

 

 

Наверх ↑