Проведено районний конкурс-огляд екологічної просвіти

Версія для друкуВерсія для друку

Проведено районний конкурс-огляд екологічної просвіти Ефективна екологічна освіта – це шлях до високої екологічної культури  і виховання.

        З метою активізації екологічного руху, виявлення, поширення нетрадиційних форм роботи учнівських колективів у русі за екологічну безпеку, пошуку та розвитку талантів та обдарувань, привернення уваги місцевої влади, громадських, державних організацій до екологічних проблем регіонів 22 лютого 2018 року відбувся районний конкурс–огляд колективів екологічних агітбригад, театрів. У ньому взяли участь 5 колективів з 5 закладів загальної середньої освіти Лубенського району.

        При оцінюванні виступів екологічних колективів враховувалися відповідність порушеної у виступі екологічної проблеми та її соціальне значення оголошеній темі «Раціональне природокористування», наявність ілюстративного матеріалу до виступу, зв’язок з екологічними організаціями при вирішенні проблем та результативність проведеної роботи, а також рівень виконавської майстерності, оригінальність художнього оформлення, використання засобів активізації аудиторії, відповідність костюмів, рівень режисури та дотримання часового регламенту.

        За активну роботу по формуванню екологічної культури учнівської молоді та пропаганду екологічних знань, на підставі висновків незалежного журі конкурсу грамотами відділу освіти, сім΄ї, молоді та спорту  Лубенської райдержадміністрації нагороджені:

— у номінації екологічні агітбригади

  • екологічна агітбригада «Зойк» Новооріхівської ЗОШ № І-ІІІ ступенів (І місце);

  • екологічна агітбригада «Джерельце» Снітинської ЗОШ І-ІІІ (2 місце);

  • екологічна агітбригада «Первоцвіт» Жданівської НВК (3місце);

  • екологічна агітбригада «Росточок» опорного закладу «Тарандинцівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів ім.. В.А.Симоненка»  (4 місце).

— у номінації «Екологічний театр»

  • екологічний театр «Чисте довкілля» Березотіцької ЗОШ  І-ІІІ ступенів (І місце);

        Захід пройшов вдало, виступи команд були цікавими і неповторними. Журі зазначило, що особлива роль в екологічному вихованні належить учнівським екологічним колективам (агітбригадам). Організатори конкурсу висловили подяку керівникам колективів за належну організацію та підготовку учнів.

Наверх ↑