Школи з малих міст, селищ і ОТГ Полтавщини запрошують взяти участь у конкурсі про інфомедійну грамотність

Версія для друкуВерсія для друку

Школи з малих міст, селищ і ОТГ Полтавщини запрошують взяти участь у конкурсі про інфомедійну грамотність

Конкурс проводять Рада міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREX), Академія української преси у межах реалізації загальнонаціонального проєкту «Вивчай та розрізняй: інфо-медійна грамотність». Запрошують до участі школи з малих міст, селищ і ОТГ Полтавщини (крім обласного центру). Мета ініціативи – навчити учнів критично сприймати інформацію, протидіяти маніпуляціям, усвідомити цінність високоякісної інформації в контексті шкільної освіти.

Учасниками конкурсу можуть стати вчителі, які викладають історію у 8-10 класах, українську мову та літературу у 8-9 класах і мистецтво у 9 класі. Під час відбору учасників організатори надаватимуть перевагу заявкам від колективу вчителів зазначених предметів, які бажають долучитися до проєкту, та зважатимуть на їхню мотивацію. Відібрані школи та їх колективи отримають від команди проєкту підтвердження про проходження конкурсного відбору. До вересня 2020 року нові вчителі-учасники проєкту пройдуть спеціальне навчання з інтеграції в уроки інфомедійної грамотності. Доступ до електронних матеріалів проєкту буде надано вчителям після проходження тренінгів.

Прийом заявок на участь у конкурсі триває до 25 лютого 2020 року.

Результати відбору оголосять до середини березня.

Детальніше дізнатися про ініціативу «Вивчай та розрізняй: інфо-медійна грамотність» й тематичний конкурс, а також заповнити онлайн-анкету можна на сторінці http://l2dua.com/.

За детальною інформацією можна звернутися до регіональної координаторки проєкту «Вивчай та розрізняй: інфомедійна грамотність» за тел. 095-026-47-75 чи на електронну адресу ahoncharenko@irex.org.

Організатори проєкту «Вивчай та розрізняй: інфо-медійна грамотність»

Наверх ↑