Соціальна підтримка для літніх людей в умовах пандемії COVID – 19

Версія для друкуВерсія для друку

Соціальна підтримка для літніх людей в умовах пандемії COVID – 19

13 листопада відбулися чергові соціальні візити до осіб похилого віку, які потребують піклування та мешкають у селах Ісківці та Пулинці Лубенського району. Організували візити волонтери Полтавської обласної молодіжної громадської організації «Твій Світ» спільно з територіальним центром соціального обслуговування Лубенської райдержадміністрації.

Волонтери і працівники терцентру відвідали літніх людей, здійснили доставку гуманітарних господарських наборів та емоційно підтримали підопічних. Через карантин люди старшого віку часто перебувають в розпачі, депресії, пригніченому стані. Тому, у складі мобільної групи працюють не тільки волонтери та соціальні робітники, а і психолог. Також, поширюються інформаційні буклети з порадами для літніх людей про те, як вберегтися від коронавірусу.

Більшість підопічних не може себе обслуговувати без сторонньої допомоги. Таке становище погіршується наслідками пандемії COVID -19. Проте, у  результаті соціальних візитів зменшується вплив наслідків пандемії на літніх людей, а самі вони отримують не тільки інформацію про запобіжні заходи при пандемії коронавірусу, а і засоби індивідуального захисту (маски, антисептики).

Соціальні візити та надання гуманітарної допомоги відбувають у рамках проєкту «Соціальна підтримка та залучення до взаємодопомоги в умовах поширення COVID - 19 немобільних, маломобільних та мобільних осіб похилого віку, що мешкають у Лубенському та Гребінківському районах Полтавської області», що  реалізується Полтавською обласною молодіжною громадською організацією «Твій Світ» за фінансової підтримки Європейського Союзу.

Наверх ↑