Соціальний захист ветеранів війни з числа учасників антитерористичної операції (операції об’єднаних сил) та членів сімей загиблих

Версія для друкуВерсія для друку

Соціальний захист ветеранів війни з числа учасників

антитерористичної операції (операції об’єднаних сил)

та членів сімей загиблих

         Для ветеранів війни з числа учасників антитерористичної операції (операції об’єднаних сил) та членів сімей загиблих чинним законодавством передбачено низку державних соціальних гарантій, зокрема – надання пільг на оплату житлово-комунальних послуг, санаторно-курортне лікування, психологічна реабілітація, соціальна та професійна адаптація, забезпечення технічними засобами реабілітації та протезно-ортопедичними виробами.

Станом на 01.10.2020 на обліку в Єдиному державному автоматизованому реєстрі осіб, які мають право на пільги, з числа учасників антитерористичної операції перебувають 18 осіб з інвалідністю внаслідок війни, 200 учасників бойових дій, 2 учасники війни, 12 членів сімей загиблих (померлих) ветеранів війни.

Для забезпечення санаторно-курортним лікуванням учасників антитерористичної операції на 2020 рік виділено 42444,0 грн. на 4 санаторно-курортні путівки, на психологічну реабілітацію – 44134,0 грн. для 2 учасників бойових дій та 2 осіб з інвалідністю внаслідок війни. Укладені договори із санаторно-курортними закладами «Дніпро-Бескид», «Нові Санжари», «Орізонт». На даний час оздоровлено 2 учасників бойових дій, 2 особи отримують послуги з психологічної реабілітації в санаторії «Орізонт» Одеської області.

 На професійну адаптацію виділено 17720,0 грн. і 2 особи проходять навчання за професією водій категорії «С» в закладі «Лубенський МСТК ПСОУ».

4 особи з інвалідністю внаслідок війни з числа учасників антитерористичної операції перебувають на постійному обліку та забезпечуються протезно-ортопедичними виробами.

За рахунок коштів обласного бюджету надається щомісячна допомога сім’ям з дітьми загиблих учасників антитерористичної операції, у розмірі прожиткового мінімуму в розрахунку на одну особу, на кожну дитину віком до 18 років (по району 1 особа). Також здійснюються відшкодуваня витрат за проїзд автомобільним транспортом на міжміських та міжобласних маршрутах загального користування (протяжність перевищує 50 км.).

За рахунок коштів районного бюджету здійснюються компенсаційні виплати 50-ти відсотків оплати за житлово-комунальні послуги членам сімей загиблих (зниклих безвісти) учасників антитерористичної операції додатково до 50-тивідсоткової оплати за рахунок коштів державного бюджету.

В управлінні соціального захисту населення проводиться системна робота щодо забезпечення соціальних гарантій ветеранів війни з числа учасників антитерористичної операції (операції об’єднаних сил) та членів сімей загиблих, надання їм всебічної допомоги та оперативного вирішення порушених ними питань.

 

Начальник управління

соціального захисту населення

Лубенської райдержадміністрації                                             Наталія Ісаєнко

Наверх ↑