Стартував цьогорічний весняний призов до лав Збройних Сил України

Версія для друкуВерсія для друку

Стартував цьогорічний весняний призов до лав Збройних Сил України 10 квітня розпочав свою роботу Полтавський обласний збірний пункт. Перших п’ять лубенців-призовників цього дня провели на службу у Лубенському районному військовому комісаріаті.

Хоч були цього дня і хвилювання, і сльози рідних, проте, хлопці-призовники з  гордістю говорили про своє усвідомлення відповідальності за долю і майбутнє власної країни. Міський голова Олександр Грицаєнко та перший заступник голови райдержадміністрації Сергій Сіряченко побажали нашим землякам якомога швидше опанувати військову науку й з честю захищати суверенітет та незалежність України, а місто буде чекати й пишатися своїми захисниками. 

Успіхів та легкої служби побажав призовникам і військовий комісар підполковник Віталій Лучний. Участь в урочистій відправці взяли начальник відділу з питань оборонно-мобілізаційної роботи та цивільного захисту райдержадміністрації Микола Чудак та завідувач сектору мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами виконавчого комітету міської ради Андрій Осацький.

За інформацією військового комісаріату, відповідно до Рішення Ради національної безпеки і оборони України від 28.08.2014 року “Про невідкладні заходи щодо захисту України та зміцнення її обороноздатності”, уведеного в дію Указом Президента України від 24.09.2014 №744, жоден військовослужбовець строкової військової служби до виконання бойових завдань в антитерористичній операції на територіях Донецької та Луганської областей не залучатиметься. Термін строкової служби для призовників становить 18 місяців, котрі мають вищу освіту та ступінь магістра, цей термін складає 12 місяців.

Крім того, згідно зі ст.119 Трудового кодексу України, під час дії особливого періоду за військовослужбовцями, призваними на строкову військову службу, зберігається їхня середньомісячна заробітна плата, а також робоче місце на весь термін проходження служби. Також громадяни призовного віку мають право замість строкової служби укласти контракт із Збройними Силами України на проходження служби та стати професійним військовим.

Тож бажаємо нашим призовникам успіхів, наснаги і вдалої цікавої служби!

 

За матеріалами сайту Лубенської міської ради

Наверх ↑