«Таких поважних людей потрібно берегти»: голова райдержадміністрації Тетяна Качаненко

Версія для друкуВерсія для друку

«Таких поважних людей потрібно берегти»: голова райдержадміністрації Тетяна Качаненко Очільниця району Тетяна Качаненко ініціювала відвідування та привітання людей старшого покоління з Днем ветерана. За її словами, це особлива категорія громадян, у долях яких викарбувані часи воєн, Голодоморів та перебудови. «Вони не лише гідно витримали усі випробування, але й не зламалися, відбудували економіку, зберегли духовність і велику віру у краще майбутнє України. Наш обов’язок – забезпечити для них гідну старість, оточити увагою та піклуванням. Великий внесок у цьому напрямку соціальних робітників Територіального центру соціального обслуговування. Але й влада повинна знаходити час, аби поспілкуватися, порадитися, поцікавитися проблемами, а можливо, й почути зауваження», - переконана Тетяна Петрівна.

1 жовтня голова райдержадміністрації Тетяна Качаненко, директор Територіального центру соціального обслуговування райдержадміністрації Наталія Хомкіна, голова ради ветеранів району, Почесний громадянин Лубенщини Василь Силка, сільський голова Ісковецької сільської ради Микола Романюта, голова первинного осередку ветеранської організації с. Ісківці Олександр Молотов відвідали Григорія Карповича Карпенка, мешканця с. Пулинці. На подвір’ї гостей зустрічали учні школи, члени волонтерського загону «Відкрите серце» Ісківської ЗШ І-ІІІ ступенів на чолі із керівником загону, учителем Надією Панасенко, які вже встигли завітати з привітаннями та подарунками до почесного ветерана.

Односельці вважають Григорія Карповича місцевим інтелігентом: чи то через неабиякий авторитет учителя і наставника, адже педагогічній справі присвятив усе життя, чи через вроджені доброту, виваженість і такт.

Тетяна Качаненко та Микола Романюта вручили Григорію Карповичу продуктові набори, поспілкувалися «про життя».

Є у місцевих ветеранів війни та праці свої традиції, - ділиться думками соціальний робітник Людмила Курочка, - щодня рівно з 13 до 15 вони збираються зіграти партію у карти. Цій церемонії не зраджують ні за яких обставин. Відвідувачі трохи перебрали з часом, тож місцеві картярі вже з нетерпінням чекали вкотре зіграти «на інтерес».

Наверх ↑