Тематичний захід до Міжнародного дня сім’ї.

Версія для друкуВерсія для друку

        Лубенським районним  центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді (директор Ірина Харченко  спільно із Лубенським  міськрайонним відділом  філії  Державної установи «Центр пробації» в Полтавській області проведено тематичний захід до Міжнародного дня сім’ї.

       Присутнім учасникам тренінгу було надано роз’яснення про те, що  насильством в сім’ї є будь-які умисні дії фізичного, сексуального, психологічного чи економічного характеру одного члена сім'ї по відношенню до іншого, якщо ці дії порушують права і свободи члена родини як людини та громадянина, завдають йому моральної шкоди, шкоди його фізичному чи психічному здоров'ю.

Проведено тестування на предмет схильності до вчинення насильства, після чого розібрано кожний випадок окремо. Дана форма роботи показала, що є цікавою і має корекційний вплив на поведінку людей, схильних до вчинення протиправних дій.

Особлива увага під час роботи з особами, які перебувають на обліку Лубенського МВ з питань пробації була приділена  конфлікту, а саме усвідомленню того, що  конфлікт - це зіткнення протилежних інтересів і поглядів, напруження і крайнє загострення суперечностей, що може призвести до активних дій, ускладнень, боротьби, що супроводжуються складними колізіями. Так як конфлікт може призвести до насилля, то присутні дійшли висновку, що слід уникати конфліктів та конфліктних ситуацій.

 В кінці зустрічі було продемонстровано відеоролик на тему попередження насильства в сім’ї.

Наверх ↑