«Тих днів у пам’яті не стерти і сьогодні»: до Вічного вогню поклали квіти на знак вшанування подій 44-го

Версія для друкуВерсія для друку

«Тих днів у пам’яті не стерти і сьогодні»: до Вічного вогню поклали квіти на знак вшанування подій 44-го

28 жовтня Україна відзначає одну з найбільш значущих дат в своїй історії – День визволення від фашистських загарбників. Саме у цей день у 1944 році відбулося остаточне вигнання військ нацистської Німеччини та її союзників за межі сучасної України та було покладено край поневоленню нашої території нацистами і лиходійствам, які вони чинили.

Аби відзначити річницю та згадати усіх, хто не шкодував своєї крові, свого життя за мир, хто мимоволі став жертвою, 28 жовтня відбулося покладення квітів до Вічного вогню. Вклонитися пам’яті загиблих та засвідчити вдячність і пошану живим ветеранам Другої Світової прибули виконувач обов’язків голови районної державної адміністрації Сергій Сіряченко, керівник апарату райдержадміністрації Олена Пірова та начальник фінансового управління райдержадміністрації Євгеній Сірченко.

Довгим, тернистим і вкрай кровопролитним був шлях визволення українських земель, адже майже 23 місяці тривала битва за визволення України: від 18 грудня 1942 року і аж до 28 жовтня 1944 року включно. Світла пам'ять воїнам, величний подвиг яких і сьогодні залишається прикладом патріотизму та вірного служіння Батьківщині.

 

Наверх ↑