Традиційно прибирали на Зажур-горі

Версія для друкуВерсія для друку

Традиційно прибирали на Зажур-горі

Святе місце – так називають  ліквідатори аварії на ЧАЕС місце на Зажур-горі, де розташований пам’ятник померлим чорнобильцям та меморіал Голодомор. Тому й ставляться до нього відповідно: доглядають, прибирають, дбають про те, щоб кожен, хто забажає вклонитися пам’яті героїв мирних часів. Вже традиційно, як і щороку перед річницею аварії на ЧАЕС, 10 квітня територію меморіалу «Голодомор», пам’ятник чорнобильцям та «алею пам’яті» разом з представниками громадських чорнобильських організацій прибирали працівники районної державної адміністрації та районних служб.

«Питання благоустрою та дотримання чистоти і порядку в населених пунктах району не має сезонного характеру, а повинне постійно бути на контролі, якщо ми хочемо, щоб наша Лубенщина була доглянутою й ошатною» - впевнена голова райдержадміністрації Тетяна Качаненко, яка теж долучилася до акції, так само як заступник голови райдержадміністрації Ігор Нестеренко, керівник апарату Олена Пірова, начальник відділу з питань оборонно-мобілізаційної роботи та цивільного захисту райдержадміністрації, голова правління районної організації ВГО «Союз Чорнобиль України» Микола Чудак та багато інших.

Територію прибрали від опалого листя, вирубали чагарники, підмели алею. Кількома днями раніше тут підсаджували берізки на алеї пам’яті, а також плануються інші роботи по благоустрою.

Берези шуміли гілками, погойдуючи ледь проклюнутим листям, ясніли раннім цвітом фіалки, ряст та калюжниця, дивився згори мовчазний Дзвін та ледь помітно схвально всміхалася завжди сумна Чорнобильська Мадонна. А десь згори привітно махали руками побратими, раді, що до них знову прийшли, що пам’ятають…

 

 

Наверх ↑