ТРІУМФ ПОЕЗІЇ ЮЛІЇ МАНОЙЛЕНКО В ПОЛТАВІ

Версія для друкуВерсія для друку

ТРІУМФ ПОЕЗІЇ ЮЛІЇ МАНОЙЛЕНКО В ПОЛТАВІ

Магія поетичного слова лубенської письменниці Юлії Манойленко полонила Полтаву. Вчора відбувся творчий вечір авторки шести високохудожніх поетичних книг в обласному центрі з нагоди невеликого ювілею.

Урочистості проходили в приміщенні бібліотеки Полтавського Національного педагогічного університету ім. В.Г.Короленка, де навчалася ювілярка, де її завжди раді бачити. Ведучі заходу, студентки другого курсу Віта Альберт і Таміла Гончар розповіли про життєвий і творчий шлях лауреата численних літературних премій, знану на Полтавщині поетесу та запросили її поділитися своїми думками про поезію і життя, взагалі розповісти про свій шлях до творчості.

Юлія Манойленко відкрила завісу власного натхнення, яке вона черпає у довколишній природі, житті, любові до світу, а також прочитала кілька віршів із підготовленої до друку чергової збірки «Росою серця».

Вичерпний аналіз творчості поетеси зробив  доктор філологічних наук, ректор ПНПУ ім.В.Г.Короленка, професор Микола Степаненко. Він побажав майстрині слова подальших злетів. До великого переліку шанувальників поезії Юлії Манойленко, які вітали її цього дня, були і представники влади в особі голови Лубенської райдержадміністрації Тетяни Качаненко, а також поетичного бомонду Лубенщини – голова літоб’єднання ім. О.Донченка, письменник Олександр Міщенко, член літоб’єднання Олена Сімініченко, архієпископ Харківський та Полтавський Афанасій, кандидат філологічних наук, доцент, завідувач кафедри української літератури НППУ ім. В.Г.Короленка Віра Мелешко та інші.

Пісенними виступами прикрасили свято українського слова учасниці хорового колективу «Ангели з небес» (художній керівник Олександра Горай). Звучали також вірші Юлії Манойленко у виконанні студентів університету  Марини Шевченко, Світлани Суховій, Катерини Гордої, Ані Ковнір, Євгенії Батог, Олексія Боня, Анастасії Сергій, Дарії Панченко, Тетяни Скрильник. Оплесками вітали присутні кожен поетичний виступ. Тож можна зробити висновок, що бенефіс поезії Юлії Манойленко пройшов у Полтаві з тріумфом.

Олександр МІЩЕНКО

Знімки автора.

 

Наверх ↑