Триває двомісячник охорони біоресурсів в нерестовий період

Версія для друкуВерсія для друку

Триває двомісячник охорони біоресурсів в нерестовий період З метою забезпечення охорони та збереження в належному стані середовища перебування, шляхів міграції та місць природного відтворення (нерестовищ) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах розпорядженням голови Полтавської облдержадміністрації від 26.03.2020 року № 162 встановлено проведення з 25 березня по 9 червня 2020 року двомісячника охорони біоресурсів області в нерестовий період 2020 року. У всіх інших рибогосподарських водних об’єктах – з 1 квітня по 20 травня, в придаткових системах річок – з 1 квітня по 30 червня.

В період нересту риби забороняється проведення будівельних, днопоглиблювальних, вибухових, сейсмологічних робіт, видобуток гравію та піщано-ракушнякової суміші, прокладання кабелів, трубопроводів та інших комунікацій, а також будь-яких робіт на водних об’єктах та їх прибережних захисних смугах.

На період нересту, в місцях, які оголошені нерестовищами забороняється пересування всіх плавучих засобів, крім суден спеціально уповноважених органів, які здійснюють охорону водних біоресурсів.

Закликаємо суворо дотримуватись встановлених норм законодавства під час нересту, адже він відіграє важливу роль у відтворенні природних ресурсів та підтриманні сталих запасів риби.

Наверх ↑