Творчість – це світ навколо нас

Версія для друкуВерсія для друку

Творчість – це світ навколо нас

        Вже традиційно, як і кожного року, у районному будинку культури творчі колективи Лубенщини підтвердили звання «народний (зразковий) аматорський».

        Святковості заходу під назвою «Благословенний будь, мій Симоненків краю» надавала чудова виставка робіт вихованців районного центру дитячої та юнацької творчості, яка радувала лубенців та гостей міста неповторною експозицією з прекрасних робіт найталановитіших майстрів з різних видів народного мистецтва.

          Керівниками гуртків проведені майстер-класи: по виготовленню виробів із глини, декоративних квітів, писанкарству, розпису по дереву, ляльки-мотанки.

        Чільне місце в експозиції виставки займають твори майстрів декоративного розпису по дереву, які працюють в плоскорельєфній та об’ємній техніці, зокрема це знана художниця Ятел Н.Г., керівник гуртків декоративно-прикладного та образотворчого мистецтва на базі  опорного закладу «Калайдинцівська  загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів імені Ф.Д. Рубцова». Традиційні писанки представила на виставку молода майстриня писанкарка Манойленко Л.Ф., керівник гуртка декоративно-прикладного мистецтва на базі Жданівського навчально-виховного комплексу «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів-дошкільний навчальний заклад».

        Дуже цікаві керамічні роботи надав на виставку Горбенко О.М., керівник гуртка «Народні ремесла» на базі опорного закладу «Тарандинцівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів ім. В.А.Симоненка» .

        Розмаїття вишитих панно, картин демонстрували на виставці майстри ручної вишивки – Даніленко Т.Г., (на базі Березотіцької ЗОШ  І-ІІІ ступенів) та Сухомлин Н.В. (на базі опорного закладу «Вовчицька загальноосвітня школа-ліцей імені  В.Ф.Мицика»,  керівники  гуртків декоративно-прикладного мистецтва.

        Народні ляльки і ляльки-мотанки презентувала керівник гуртків краєзнавчого напряму на базі опорного закладу «Тарандинцівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів ім. В.А.Симоненка»  П’яташ В.С.

        Творчість – це світ навколо нас, це краса, яка хвилює і бентежить  людську душу, намагається запалити бажання до творення чогось нового,  бо
прекрасне завжди народжується в праці.

 

     

 

Наверх ↑