У чотири школи Лубенського району придбали 3D-принтери

Версія для друкуВерсія для друку

У чотири школи Лубенського району придбали 3D-принтери  Дати дітям передові технологічні знання за допомогою 3D-принтерів вирішили у Лубенському районі. За рахунок коштів залишку державної освітньої субвенції для трьох опорних закладів – Калайдинцівської ЗОШ І-ІІІ ст., Тарандинцівської ЗОШ І-ІІІ ст., Вовчицької ЗОШ І-ІІІ ст.-ліцею та Новооріхівської ЗШ І-ІІІ ст. була придбана сучасна комп’ютерна техніка, яка дасть змогу працювати у новому форматі. 

3D-принтер – це периферійний пристрій, що використовує метод пошарового створення фізичного об’єкта по цифровій 3D-моделі. Це означає, що для виготовлення тієї чи іншої деталі уже не потрібні різні станки, достатньо одного універсального, який може виготовляти різний спектр. І для кожного станка не потрібен окремий працівник. Одна людина здатна працювати за багатьма 3D-принтерами. Крім того, для виготовлення різної величини деталі не потрібні різні 3D-принтери, достатньо задати потрібні розміри.

Для шкіл пропонується модель, яка за допомогою комп’ютерної програми і пошарового нанесення матеріалу може виготовляти різні дрібниці в домашніх умовах: як іграшку для дитини, так і ґудзик для піджака, як ручку на двері, так і власні деталі – фактично само відтворюватися.

3D-принтер можна застосовувати на практичних заняттях із фізики, хімії, трудового навчання, інформатики, а також позакласно у роботі різноманітних гуртків.

Чудо-техніку вже презентували у Калайдинцівській школі, де учні мали змогу ознайомитися із роботою 3D-принтера і вже спробувати його у дії.

Наверх ↑