У цьому році на Лубенщині має запрацювати фм-радіо

Версія для друкуВерсія для друку

У цьому році на Лубенщині має запрацювати фм-радіо Сьогодні, 11 січня, відбулася чергова зустріч представників районної та міської влади з керівництвом КУ РМР «Радіо-Лубни», під час якої обговорили шляхи впровадження фм-радіо на Лубенщині, розглянули напрацювання та вивчили пропозиції.  У нараді брали участь заступник голови райдержадміністрації Ігор Нестеренко, міський голова Лубен Олександр Грицаєнко, голова районної ради Григорій Угляниця.

Національною радою з питань телебачення та радіомовлення визначено 11 місяців для впровадження радіо в фм-діапазоні, тобто не пізніше жовтня на Лубенщині має запрацювати радіо у новому форматі. Обсяг мовлення на добу становитиме 2 години власного продукту, радіус покриття – 20-25 км.

На сьогодні, як повідомила в.о. головного редактора КУ РМР «Радіо-Лубни» Оксана Семака, розроблена Програма впровадження ефірного радіомовлення на території міста Лубен та Лубенського району у 2018 році. Орієнтовний обсяг фінансування Програми становить 656,71 тис.грн. Фінансування Програми здійснюється за рахунок коштів бюджету м. Лубни, Лубенського району, Засульської об’єднаної територіальної громади, інвестицій та інших джерел, не заборонених законодавством.

Першочерговим, як стало відомо під час зустрічі, є придбання апаратури та обладнання для студії, визначення часу виходу в ефір, формування колективу творчих і технічних працівників.

 

Наверх ↑