У Дослідній станції лікарських рослин розпочали збір ромашки лікарської

Версія для друкуВерсія для друку

У Дослідній станції лікарських рослин розпочали збір ромашки лікарської З 31 травня у Дослідній станції лікарських рослин стартував збір трав, зокрема аптечної ромашки, яку сіють ще по морозу, тому й квітує вона найпершою. Підприємством посіяно 20 га цієї культури і нині триває її активний перший збір технікою та вручну, - розповів директор Дослідної станції лікарських рослин, депутат районної ради, голова постійної комісії районної ради з питань земельних відносин, екології та раціонального природокористування Олексій Устименко під час робочої зустрічі з головою райдержадміністрації Тетяною Качаненко та першим заступником голови райдержадміністрації Сергієм Сіряченком.

За кілька тижнів ромашку збиратимуть вдруге. Потому просушать і відсортують для продажу. Керівники району спільно із Олексієм Устименком та завідувачем науково-виробничим відділом Олександром Корабніченком мали змогу поспілкуватися з працівниками, зокрема молодшим науковим співробітником Олександром Куценком, котрий був задіяним на ручному зборі трав, ознайомилися із роботою сушарки, яка працює на твердому паливі, технологією вирощування інших лікарських рослин та впровадженні і використанні крапельного зрошування. У зв’язку з необхідністю заробляти власні кошти, підприємством посіяні значні площі сої, пшениці та кукурудзи, проте, основним напрямком діяльності залишається вирощування лікарських рослин, зокрема алтеї, ехінацеї, валеріани, меліси, м’яти, якої тут 36 зразків. Щороку збільшується кількість площ, охоплених крапельним зрошенням, що, зважаючи на тривалу посушливу погоду, є справжнім порятунком для лікарських рослин. За словами Олексія Устименка, науковці станції нині активно вивчають властивості кореня лопуха, який надзвичайно цінується у Японії, як ефективний засіб для виведення з організму радіонуклідів.

Керівники району не оминули увагою гордість станції – ботанічний розсадник. Як повідомила молодший науковий співробітник Марина Калініна, на площі 1,5 га тут вирощується 906 зразків 360 видів рослин.

Голова райдержадміністрації Тетяна Качаненко спільно із своїм першим заступником Сергієм Сіряченком та директором наукової установи Олексієм Устименком обговорили перспективи роботи підприємства у 2017 році, торкнулися проблем і здобутків та звернули увагу на першочергові завдання.

 

Наверх ↑