У ЛУБЕНСЬКІЙ РАЙДЕРЖАДМІНІСТРАЦІЇ ОБГОВОРИЛИ ПРОБЛЕМИ ТОРГІВЛІ ЛЮДЬМИ

Версія для друкуВерсія для друку

 У ЛУБЕНСЬКІЙ РАЙДЕРЖАДМІНІСТРАЦІЇ ОБГОВОРИЛИ ПРОБЛЕМИ ТОРГІВЛІ ЛЮДЬМИ На базі відділу освіти, сім’ї, молоді та спорту райдержадміністрації відбувся семінар з питань протидії торгівлі люди та виявлення людей, які постраждали внаслідок трудової експлуатації, домашнього насильства тощо.

Семінар відкрив виконувач обов’язків голови райдержадміністрації Сергій Сіряченко, котрий наголосив на важливості порушеного питання та співпраці структур у цьому напрямку.

Захід, учасниками якого стали фахівці районних служб, центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, міськрайонного центру зайнятості, провела програмний спеціаліст БО «Світло надії» Світлана Большева. Така ініціатива спрямована на підняття рівня обізнаності державних структур щодо проблеми торгівлі людьми, поширення важливої інформації про тенденції її розвитку та небезпеку, яку вона становить, а також домашнього насильства. Найбільшою проблемою залишається низький рівень виявлення постраждалих людей, сором і страх, які вони відчувають. Ще одна проблема – людина не може ідентифікувати себе як постраждалого.

Ці та ряд інших проблемних питань були обговорені під час засідання, накреслено шляхи співпраці.

Наверх ↑