У ЛУБЕНСЬКОМУ РАЙОНІ ВИЗНАЧИЛИСЯ З МІСЦЕМ ОБСЕРВАЦІЇ

Версія для друкуВерсія для друку

У ЛУБЕНСЬКОМУ РАЙОНІ ВИЗНАЧИЛИСЯ З МІСЦЕМ ОБСЕРВАЦІЇ Зранку 18 березня відбулося засідання оперативного штабу щодо недопущення виникнення коронавірусу на території Лубенського району. Такі засідання за вказівкою голови райдержадміністрації Олександра Циганенка відбуватимуться щодня у період дії карантинних заходів. Присутні на засіданні інформували очільника району про поточну ситуацію щодо вжиття заходів із недопущення розповсюдження на території району корона вірусної інфекції.

В умовах карантину найважливішим залишається дотримання елементарних правил особистої гігієни, уникнення контакту з хворими, самоізоляція хворих та самоізоляція груп ризику – людей віком 65+, осіб із захворюванням дихальної системи, осіб із важкими патологіями. Про це говорили завідувач консультативно-діагностичного відділення № 3 КП «Полтавський обласний клінічний протитуберкульозний диспансер» Марина Гребенюк та  начальник Лубенського міськрайонного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області Андрій Грищук.

Під час засідання визначено місце обсервації у Лубенському районі – приміщення колишньої туберкульозної лікарні у с. Тарандинці – найбільш прийнятне. За весь час роботи лікарні, за інформацією Марини Гребенюк, витримувалися необхідні санітарно-епідеміологічні вимоги, жоден працівник не захворів, відповідно заклад цілком безпечний для перебування у ньому людей. Обсервація зможе одночасно прийняти 40 осіб, однак наразі слід визначитися з необхідними дезінфікуючими засобами та обладнанням.

 

Наверх ↑