У Лубнах провели тренінг з методів пісочної терапії.

Версія для друкуВерсія для друку

У Лубнах провели тренінг з методів пісочної терапії.

Можливості використання піску в арт – терапевтичній роботі з особами похилого віку, особливо з людьми, чиє минуле пов’язане з травмою, вивчали під час тренінгу «Метод пісочної терапії». Заняття організували у Лубнах, 12 квітня 2019 року у приміщенні молодіжного центру Лубенської районної бібліотеки ім. В. Малика. Його учасниками стали волонтери, активні учасники заходів та представники партнерських організацій проекту, що реалізується громадською організацією «Твій Світ. У навчанні взяли участь і працівники територіального центру соціального обслуговування Лубенської райдержадміністрації.

Провести навчання запросили досвідчену тренерку, психолога – психотерапевта Української спілки психологів  Вероніку  Волик з м. Полтава. Сама Вероніка має 26 річний досвід роботи психологом та з 1993 року фахово працює в сфері подібних  арт – терапевтичних практик. 

«Часто, надаючи допомогу цільовій групі, а в нашому випадку, це особи, які зазнали страждань від націонал – соціалізму, волонтери, соціальні робітники потребують підвищення кваліфікації. Також, вони самі можуть страждати від емоційного вигорання і професійної втоми. Тому тренінг виконав дві задачі: прокачав знання і навички та попередив емоційне вигорання учасників», - говорить Олександр Чепур, керівник проекту.

Тож, учасники ознайомились з основними поняттями методу пісочної терапії, виконали практичні вправи з піском, обговорили умови роботи даним методом та його можливості.

На завершення тренінгу учасники вчились використовувати метод з урахуванням вікових особливостей підопічних та клієнтів. Учасники будуть використовувати набуті знання і навички у своїй роботі з літніми людьми.

Захід відбувся в рамках проекту «Посилення всебічної підтримки жертв націонал-соціалізму, що мешкають у віддалених селах Лубенського та Гребінківського районів Полтавської області». Проект підтримується Німецьким фондом «Пам’ять, відповідальність і майбутнє» (EVZ) в рамках програми «Місце зустрічі: діалог».

Наверх ↑