У Лубнах відзначили Всесвітній день біженців

Версія для друкуВерсія для друку

У  Лубнах відзначили Всесвітній день біженців

20 червня у Лубнах відбулася акція «Зроби крок із біженцями».  Провели захід з нагоди Всесвітнього Дня Біженця, аби підтримати біженців через індивідуальні акти солідарності. Організувала захід Полтавська обласна молодіжна громадська організація «Твій Світ», долучивши до нього осіб похилого віку.

Таким чином, пояснюють організатори, намагалися залучити літніх людей до суспільної активності та здорового способу життя, адже родзинкою акції став майстер – клас зі скандинавської хотьби.

Запросили провести навчання досвідчену інструкторку Юлію Кузовкову з м. Пирятин. Вона реалізувала вже не один подібний проект, активно залучаючи до таких прогулянок осіб з інвалідністю, молодь та літніх людей. Тож, у парку ім. Донченка  учасникам розповіли про користь та застосування одного із новітніх видів спорту для зміцнення здоров’я людини та продемонстрували прийоми правильної ходьби зі спеціальними палицями. Даним видом фізичної активності можна займатися цілий рік. Одягнувши на палиці спеціальні гумові «чобітки», можна крокувати по будь-якій поверхні.

Літні учасники активно вправлялися в скандинавській ходьбі, отримали багато практичних знань для підтримання здоров’я та гарного самопочуття.  Приділили увагу і самій кампанії #StepWithRefugees (переклад: “зроби крок із біженцями”). Представники громадської організації «Крим SOS» з міста Київ, що відвідали майстер – клас, пояснили учасникам, що  УВКБ ООН відслідкувало рух біженців по всьому світу і підсумувало, що усі разом, люди, які змушені були залишити свої домівки, щороку, проходять шлях у майже 2 мільярди кілометрів перш ніж дістатись до першого безпечного притулку. Тож, у цей день привертається увага до мужності і витримки мільйонів біженців.

Захід відбувся у партнерстві з Лубенською районною бібліотекою імені Володимира Малика, громадською організацією «Спілка жінок – трудівниць «За майбутнє дітей України» та територіального центру соціального обслуговування виконавчого комітету Лубенської міської ради.

Зустріч стала можливою завдяки  проекту «Посилення всебічної підтримки жертв націонал-соціалізму, що мешкають у віддалених селах Лубенського та Гребінківського районів Полтавської області». Проект підтримується Німецьким фондом «Пам’ять, відповідальність і майбутнє» (EVZ) в рамках програми «Місце зустрічі: діалог».

 

 

Наверх ↑