У зв’язку з погіршенням погодних умов на Лубенщині призупинено навчальний процес до 7 березня та виділено кошти з резервного фонду районного бюджету на запобігання та ліквідацію наслідків негоди

Версія для друкуВерсія для друку

У зв’язку з погіршенням погодних умов на Лубенщині призупинено навчальний процес до 7 березня та виділено кошти з резервного фонду районного бюджету на запобігання та ліквідацію наслідків негоди Відповідні рішення були прийняті районною комісією з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, засідання якої сьогодні, 3 березня, провів перший заступник голови райдержадміністрації Сергій Сіряченко.

Відповідно до інформації, наданої Лубенською метеостанцією, на ранок 3 березня температура повітря становила 4 градуси нижче нуля, пориви вітру до 13 метрів за секунду, товщина снігового покриву – до 40,2 сантиметрів. З 15 години синоптики прогнозують ускладнення погодних умов: різкі коливання температури повітря від 12-14° морозу до 0-2° тепла,  сильні опади у вигляді снігу та мокрого снігу.

Зважаючи на ситуацію, яка складається, з метою попередження виникнення надзвичайної ситуації, Сергій Сіряченко подякував усім, хто надає посильну допомогу у розчищенні снігу, та наголосив на важливості об’єднати зусилля  районних служб, сільгосптоваровиробників, громадян у боротьбі із сніговою стихією. Крім того, Сергій Миколайович звернувся до ПАТ «Лубнигаз» з проханням не допустити незаконного відключення споживачів від природного газу.

Враховуючи ускладнення погодних умов, комісією прийняте рішення про призупинення освітнього процесу у навчальних закладах району до 7 березня.

 Для попередження виникнення надзвичайних ситуацій з резервного фонду районного бюджету вирішено виділити кошти у сумі 21, 151 грн. та рекомендовано органам місцевого самоврядування теж знайти можливість виділити кошти з бюджетів сільських рад.

Враховуючи рекомендації комісії, звертаємося до населення дотримуватися правил пожежної безпеки у побуті, при пошкодженні електромереж не наближатися до проводів ближче 8 метрів, берегтися від падіння снігу і бурульок. 

Наверх ↑