УПРАВЛІННЯ СОЦІАЛЬНОГО ЗАХИСТУ НАСЕЛЕННЯ ЛУБЕНСЬКОЇ РАЙДЕРЖАДМІНІСТРАЦІЇ ІНФОРМУЄ

Версія для друкуВерсія для друку

УПРАВЛІННЯ СОЦІАЛЬНОГО ЗАХИСТУ НАСЕЛЕННЯ ЛУБЕНСЬКОЇ РАЙДЕРЖАДМІНІСТРАЦІЇ ІНФОРМУЄ

Виплати соціальних допомог, компенсацій, субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг у грошовій формі на період карантину здійснюються в плановому режимі.

17 березня 2020 року набрав чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню короновірусної  хвороби (СОVID-19)». Ним визначено, що з дня оголошення карантину зупиняється перебіг строків звернення за отриманням адміністративних та інших послуг та строків надання цих послуг, визначених законом. Від дня припинення карантину перебіг цих строків продовжується з урахуванням часу, що минув до його зупинення.

Тобто термін подачі документів на призначення державних соціальних гарантій із березня 2020 року продовжується від дня припинення карантину на строк його встановлення. Тому звертатися до управління соціального захисту населення в період карантину не потрібно.

Сім’ї, яким необхідно подати у березні поточного року заяву з відповідним пакетом документів для призначення державних соціальних допомог, зможуть реалізувати таке право після закінчення карантину. В такому разі державні соціальні гарантії будуть призначені з березня поточного року.

При цьому нагадуємо, що заяву про призначення державної допомоги при народженні дитини, а також заяву про призначення житлової субсидії разом із декларацією про доходи і витрати осіб, які звернулися за призначенням житлової субсидії, можливо подати в електронній формі з використанням кваліфікованого електронного підпису через офіційний вебсайт Міністерства соціальної політики України (допомога при народженні дитини – https://e-services.msp.gov.ua/ ; житлова субсидія – https://subsidii.mlsp.gov.ua/ ).

Заява про призначення житлової субсидії разом із декларацією також можуть бути надіслані на адресу управління соціального захисту населення поштою.

Для консультацій з питань соціального захисту населення:

(05361) 7-19-53;

          (05361) 7-18-17.

Бережіть себе і залишайтеся вдома.

 

Наверх ↑