Урожайність ранніх зернових на Лубенщині становить 46,3 центнери з гектара

Версія для друкуВерсія для друку

Урожайність ранніх зернових на Лубенщині становить 46,3 центнери з гектара Жнива із присмаком тривоги – так цього року можна охарактеризувати збір ранніх зернових і зернобобових культур. І хоч 10 903 га площ із 13 353 га, які підлягають збору, вже обмолочено, жнива затрималися на два тижні. Є певні втрати врожаю, вологість зерна становить 16%. Втім, лубенські господарники зуміли підлаштуватися під погоду і продовжують боротися за врожай. При цьому, урожайність зернових та зернобобових культур становить 46,3, тоді як середньо обласний -  39,3.

3 серпня виконувачем обов’язків голови райдержадміністрації Сергієм Сіряченком та начальником управління агропромислового та економічного розвитку, торгівлі, транспорту та залучення інвестицій райдержадміністрації Геннадієм Настенком здійснено робочу поїздку у господарства району, де триває збір ранніх зернових культур.

У СТОВ «Колос-Богодарівка» (директор Олександр Горенко) належить зібрати 398 га ранніх зернових, з них на сьогодні обмолочено 215 га. На полях господарства працює два високопродуктивних комбайни іноземного виробництва. На полях біля села Чуднівці триває збір озимої пшениці та працюють досвідчені аграрники, зокрема роботами керує головний агроном підприємства Олександр Богініч.

У Лубенському відділку ТОВ «Райз-Схід» збиральні роботи проходять з відповідними технологічними вимогами, зокрема одразу проводиться оборювання полів для дотримання правил пожежної безпеки.

За словами керуючого відділку Олександра Лісового, за три дні мають завершити збір ранніх зернових культур. На полях господарства залучено сім зернозбиральних комбайни і три перевантажувальні транспортні одиниці. Попри надскладні цьогорічні жнива, урожайність на полях підприємства становить 68 ц з га, однак, як говорить Олександр Володимирович, претендують на 70 ц з га. «При таких погодних умовах працювати складно, урожай потрібно рятувати. Однак, темпів не збавляємо, адже так господарюємо і так живемо. Немає нічого кращого, ніж приїжджати у поле, спілкуватися із людьми і бачити результат своєї праці», - ділиться думками Олександр Лісовий з керівництвом району. На підприємстві працює 141 чоловік, причому близько 20 працевлаштовано лише цього року. Крім рослинництва, господарство активно розвиває тваринництво, тримаючи 1205 голів ВРХ, з них 800 голів дійного стада.

Наверх ↑