В Ісківській школі провели патріотичний захід, яким вшанували воїнів-інтернаціоналістів

Версія для друкуВерсія для друку

В Ісківській школі провели патріотичний захід, яким вшанували воїнів-інтернаціоналістів Сьогодні, 15 лютого, ми вшановуємо учасників  бойових дій з нагоди 30-річчя виведення військ з Афганістану, на території якого протягом 10 років палахкотіла справжня війна, неоголошена і безглузда… Майже 2 тисяч громадян України загинули в тій війні. Тим, кому вдалося вижити і повернутися додому, мають у душі незагоєні рани.

Пам'ять про загиблих побратимів у серці кожного афганця…. 15 лютого 1989 року солдати залишали  назавжди пекельну землю тієї країни. З радістю зустрічали на кордоні воїнів-інтернаціоналістів. Але Вічний вогонь по  загиблим воїнам пломеніє для нас і сьогодні. І палатиме завжди… Відблиск цього вогню –  в нашій пам′яті про земляків, на той час молодих хлопців, які не повернулися додому… Відблиск цього вогню на обличчях тих, хто обпалений жорстокою війною, сьогодні живе мирним життям.

Нічим не зміряти глибину людських трагедій, психологічних потрясінь, що спіткали людей, які пройшли такий складний життєвий шлях.

Ми віддаємо шану родинам загиблих та висловлюємо вдячність ветеранам афганської війни.

 На патріотичний захід в Ісківську ЗШ І-ІІІ ступенів були запрошені воїни-афганці, які пройшли пекло тієї страшної війни, виконуючи свій військовий обов'язок.

Щирі і зворушливі слова прозвучали з вуст директора школи Оксани Василівни Ауніної.  Сільський  голова Микола Васильович Романюта та воїн-афганець Василь Павлович Каптєлий вручили грамоти, ювілейні медалі та грошові винагороди учаснику бойових дій в Афганістані Рябошапці Миколі Михайловичу, воїнам-афганцям Молотову Олександру Михайловичу, Левішку Миколі Івановичу, Довбощуку Олександру Степановичу. Василь Павлович звернувся до учнів школи та вчителів зі словами вдячності за змістовний урок мужності і за пам'ять... Перегляд відеороликів, задушевні слова ведучих Заболоцького Захара і Рябенко Анастасії та вірші, які декламували діти, викликали у воїнів спогади про ті нелегкі часи і скупу чоловічу сльозу…

Відвідали «афганці» на чолі з М.В.Романютою матір загиблого в Афганістані офіцера, ісківчанина Володимира Ластовецького. Анастасія Іванівна радо вітала побратимів сина і побажала їм многая лєта.

Вітання всім, хто пройшов пекло афганської війни і повернувся живим додому. Міцного здоров'я, довголіття, оптимізму, віри у завтрашній день мирного неба, добра та благополуччя!

А полеглим героям афганської війни вічна пам'ять …

 

О.В.Ауніна, директор школи

Наверх ↑