В області розпочався третій етап підготовки до осіннього призову на строкову військову службу

Версія для друкуВерсія для друку

В області розпочався третій етап підготовки до осіннього призову на строкову військову службу

 Військові комісаріати області розпочали підготовчі заходи до проведення осіннього призову.

Про особливості підготовки призовної кампанії на апаратній нараді розповів начальник відділу комплектування та призову на військову службу –заступник військового комісара Полтавського обласного військового комісаріату Владислав Литовченко.

Загалом підготовчі заходи проводитимуть у п’ять етапів. Завершити роботу мають 30 вересня.

«Районні та міські комісаріати повинні провести попереднє 100% призначення призовників до команд згідно з визначеним плановим завданням та до початку роботи призовних комісій укомплектувати ці команди в повному обсязі з резервом. Так, із 1 жовтня необхідно розпочати в усіх адміністративних районах і містах області засідання районних (міських) призовних комісій», – сказав Владислав Литовченко.

Т.в.о голови облдержадміністрації Олег Пругло звернув увагу на забезпечення якісного проведення осінньої призовної кампанії в області. Зокрема, наголосив на тому, що військкомати повинні більше приділяти уваги військово-патріотичному вихованню допризовної молоді. А також наголосив на посиленні відповідальності районних та міських керівників за ухилення від проведення призову.

«Потрібно посилити відповідальність і призовників за ухилення від служби в армії. Для цього потрібні відповідні зміни в законодавстві. Пропоную скласти тематичні звернення до уряду та президента. Звертаюся до всіх голів призовних комісій: маєте розуміти, що ви організатори роботи на місцях. Прошу всіх активно включитися в роботу, щоб цей призов пройшов організовано», – зазначив Олег Пругло.

Призовна кампанія розпочнеться з 1 жовтня й триватиме до 31 грудня. Призову в армію підлягають особи від 20 до 27 років, що не мають права на відстрочку.

Владислав Литовченко нагадав, що навесні в області призову підлягало 14 тисяч юнаків. Загалом призовні комісії пройшло понад 8 тисяч осіб. З них непридатними за станом здоров’я визнали понад 2 тисячі осіб. Понад 1 тисяча громадян отримали відстрочку за сімейними обставинами та 3 тисячі – на продовження навчання.

Владислав Литовченко зауважив, що відстрочка на здобуття освіти громадянам, які навчаються за кордоном, не передбачена, за винятком, якщо це визначено міжнародним договором. Станом на 1 липня не з’явилися для проходження комісій без поважних причин 8724 призовників. Відносно них направили матеріали до правоохоронних органів.

В області створено 27 районних (міських) призовних комісій, особовий склад яких затверджувався розпорядженням місцевих органів виконавчої влади.

«Не у всіх адміністративних одиницях були сформовані призовні дільниці та створені відповідні умови. Це негативно вплинуло на роботу медичних комісій. Не створені призовні дільниці в Гребінківському, Машівському, Оржицькому, Решетилівському, Семенівському, Чорнухинському, Шишацькому районах. Така ситуація свідчить, що посадовці не розуміють, що створення умов для призову – це питання національної безпеки», – розповів Владислав Литовченко.

Найкраще спрацювали призовні комісії Великобагачанського, Гадяцького, Глобинського, Диканського, Зіньківського, Кобеляцького, Козельщинського, районів та  Кременчука і Горішніх Плавнів.

Загалом внаслідок перерозподілу план відправлення молодого поповнення у війська весною 2019 року в області виконано на 100%. До лав ЗСУ та інших військових формувань направили 662 особи.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації

 

 

Наверх ↑