Велопробіг до Дня туризму!

Версія для друкуВерсія для друку

Велопробіг до Дня туризму!

Гамірним видався осінній день напередодні Всесвітнього дня туризму на подвір`ї опорного закладу «Вовчицька ЗОШ І-ІІІ ступенів-ліцей імені В.Ф.Мицика». Адже з ранку всі очікували свята та хорошої погоди. 

Саме тут 25 вересня стартував велопробіг приурочений до Дня туризму та визволення Лубенщини від німецько-фашистських загарбників, який організували директор школи Костюк В.В. та керівник велосипедного гуртка Іващенко М.А.

Нитка маршруту пролягала селами Вовчик-Березоточа-Лука-Хитці-Городище-Загребелля-урочищеШумейкове-Ждани-Тишки-Висачки-Вовчик. Всього було подолано 74 кілометри. Школярі та вчителі відвідали Замкову гору, де розташована пам’ятка археології – городище, побачили будинок, в якому 19 вересня 1941 року відбулося останнє засідання військової Ради Південно-Західного фронту під командуванням генерала-полковника М. П. Кирпоноса, поклали польові квіти до Меморіалу воїнам у Шумейковому урочищі. В заході активну участь приймали і  вихованці гуртка Лубенського центру дитячої та юнацької творчості туристсько-краєзнавчого напряму.

З цікавими зупинками, з фотосесіями юні туристи доїхали до місця призначення.  Велопробіг загартував характер і силу волі старшокласників, подарував незабутні враження, нові знання, позитивні емоції. Поверталися додому заморені та щасливі.

 

 

Наверх ↑