Відбувся творчий звіт аматорів сцени Вовчицького БК

Версія для друкуВерсія для друку

Відбувся творчий звіт аматорів сцени Вовчицького БК Красивий знак оклику у цьогорічній кампанії творчих звітів сільських закладів району поставили аматори сцени Вовчицького БК. Ця традиційна мистецька акція зібрала у глядацькому залі численну аудиторію палких шанувальників таланту земляків, серед яких і Заслужений працівник культури України, ветеран праці Михайло Григорович Калиниченко.

«Добрий день, матусю Україно», - піснею з такою назвою розпочала творчий звіт наймолодша учасниця концерту Варвара Боценко. Його позитивну хвилю талановито підхопив народний аматорський жіночий вокальний ансамбль «Чарівниця», у виконанні якого прозвучали ліричні пісні «Отча сторона», «Дівоча», «Букет моїх пісень». Учасниці гурту «Бабусеньки» подарували землякам українські народні пісні « Жито, мати», «Ой мельнику, мельниченьку», «Вишневий сад». Пісня «Мамина хатина» прозвучала у виконанні Світлани Костюк, «Крила долі» - у виконанні Валентини Дараган.

Гучними аплодисментами вітали глядачі танцювальні композиції «Сама файна» та «Поцілую» у виконанні колективу «Молодички». Різножанровою є творчість сільських дітей та молоді. І в цьому теж мали можливість переконатися, переглянувши натхненні виступи танцювального колективу «Флай», вокального - «Сопілочка», соліста Едуарда Павленка. Хвилини гумору подарували землякам учасники драматичного колективу.

Дійство відбулось у ошатному глядацькому залі. Варто зазначити, що значний об’єм робіт по капітальному ремонту приміщення будинку культури виконано останнім часом – відремонтована покрівля; замінено вікна, двері; незважаючи на те, що будівля опалюється газом, придбано твердопаливні котли і облаштовано власну котельню; для роботи – сучасний звук і світло; докорінно змінилася сцена; придбано сценічні костюми. І все це стало можливим завдяки активній позиції сільського голови Ольги Козловської та депутатського корпусу. Старання очільниці територіальної громади, її вболівання за стабільний розвиток сіл сільської ради відзначено Почесною грамотою Верховної Ради України, яку вручив Ользі Михайлівні виконувач обов’язків голови Лубенської райдержадміністрації Сергій Сіряченко. Він щиро подякував самодіяльним артистам за чудове мистецьке дійство, а також привітав футбольну команду «Олімпія» села Вовчик з ІІ місцем у районному футбольному марафоні 2019-го року.

Свято вдалося на славу. Глядачі отримали масу позитивних емоцій, а учасники – задоволення від того, що своєю творчістю дарують землякам незабутні враження і гарний відпочинок.

«Інакше і не може бути. Де про багаття культури дбають три покоління сільських аматорів сцени, їх підтримують і допомагають, де кожний захід відбувається за активної участі глядачів, де з останніми акордами свята народжуються прекрасні ідеї наступних мистецьких зустрічей – це свідчить про постійний творчий неспокій працівників культури та учасників формувань, одержимих бажанням творити добро і красу на благодатній вовчицькій землі», - відзначила у своєму вітальному слові начальник відділу культури і туризму РДА Людмила Пазенко.

Наверх ↑