ВИКОНУВАЧ ОБОВ’ЯЗКІВ ГОЛОВИ РАЙДЕРЖАДМІНІСТРАЦІЇ СЕРГІЙ СІРЯЧЕНКО ВЗЯВ УЧАСТЬ В УРОЧИСТОМУ МІТИНГУ З НАГОДИ ДНЯ ВШАНУВАННЯ УЧАСНИКІВ БОЙОВИХ ДІЙ НА ТЕРИТОРІЇ ІНШИХ ДЕРЖАВ

Версія для друкуВерсія для друку

ВИКОНУВАЧ ОБОВ’ЯЗКІВ ГОЛОВИ РАЙДЕРЖАДМІНІСТРАЦІЇ СЕРГІЙ СІРЯЧЕНКО ВЗЯВ УЧАСТЬ В УРОЧИСТОМУ МІТИНГУ З НАГОДИ ДНЯ ВШАНУВАННЯ УЧАСНИКІВ БОЙОВИХ ДІЙ НА ТЕРИТОРІЇ ІНШИХ ДЕРЖАВ Сьогодні, 15 лютого, біля пам’ятного знаку воїнам-інтернаціоналістам Лубенщини відбулося покладання квітів та мітинг з нагоди 31-ї річниці виведення військ з Афганістану та Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав.

«У моїй душі болить Афганістан…» Такі скорботні слова викарбувані на граніті пам’ятного знаку, біля якого щороку збираються побратими-афганці, представники влади та громадськості, підростаюче покоління, аби вшанувати тих, кому довелося воювати у чужих країнах, пом’янути тих, хто не повернувся, а це близько 3-х тисяч українців, котрі загинули в Афганістані, і серед них наші земляки Юрій Тараненко, Анатолій Шульга, Володимир Ластовецький, Олексій Васик. Їхню світлу пам’ять вшанували хвилиною мовчання.
Велелюдний мітинг, учасниками якого стали виконувач обов’язків голови райдержадміністрації Сергій Сіряченко, міський голова Олександр Грицаєнко, голова Спілки ветеранів Афганістану Валерій Биченко, воїни-інтернаціоналісти, громадськість, покликаний вшанувати подвиг воїнів, пригадати, вшанувати пам'ять, зібратися разом біля святого для кожного афганця місці.
Настоятель храму Успіння Пресвятої Богородиці УГКЦ, отець Василь відслужив панахиду за загиблими.
Живі квіти до пам’ятного знаку воїнам-афганцям у Лубнах поклали керівники міста та району, бойові товариші, громадськість, молодь.
Не порушуючи традиції багатьох років, учасники заходу після його завершення сфотографувалися на згадку.

Наверх ↑