Вишиванка єднає покоління

Версія для друкуВерсія для друку

Вишиванка єднає покоління   З нагоди  Дня вишиванки у Вовчицькій філії відділення денного перебування територіального центру соціального обслуговування Лубенської РДА висадили квіткову композицію та провели тематичну зустріч «Вишиванка єднає покоління». Участь в заході взяли працівники Територіального центру, його підопічні, представники Полтавської обласної молодіжної громадської організації «Твій Світ», та учні Вовчицького ліцею.

На початку заходу учасники попрацювали над озелененням території відділення, посадили квіти: бегонії, чорнобривці та петунії.  Квіткова композиція є чудовим доповненням Дня вишиванки. Результат спільних зусиль не змусив себе довго чекати, територія відділення наповнилися весняними барвами та засяяла чистотою.

Після спільної праці учасники з зацікавленістю поринули у історію полтавської вишиванки. Психолог Територіального центру соціального обслуговування  Інна Сизоненко розповіла присутнім про улюблені мотиви полтавських вишивальниць, техніки та узори вишитих сорочок.

Завершилась зустріч спілкуванням за чашкою чаю. Учасники сподіваються,що висаджені квіти подарують жителям і гостям селища чимало приємних емоцій. За словами організаторів, намагалися створювати красу і затишок для всіх жителів, а тому просять цінувати їх працю – не виривати і не викопувати рослини.

Захід відбувся в рамках проекту  «Організація роботи волонтерських соціальних пунктів допомоги для мешканців віддалених сіл Лубенського району, які постраждали від націонал- соціалізму», за підтримки Німецького федерального фонду «Пам'ять. Відповідальність. Майбутнє» в рамках програми «Місце зустрічі: діалог». Партнерами заходу також виступила Лубенська центральна районна бібліотека ім. В. Малика.

Наверх ↑