Витяг з ДержавногоДемографічного Реєстру щодо місця реєстрації проживання особи, який раніше видавався підрозділами ДМС України більше не видається

Версія для друкуВерсія для друку

Витяг з Державного Демографічного Реєстру щодо місця реєстрації  проживання особи, який раніше видавався підрозділами ДМС України більше не видається

До відділу з питань організації діяльності ЦНАП  Лубенської райдержадміністрації почали звертатися громадяни району з вимогою видати  їм Витяг з Державного Демографічного Реєстру з даними про місця реєстрації особи для установи банку чи інших організацій.

У зв’язку з цим відділ з питань організації діяльності ЦНАП Лубенської райдержадміністрації  вважає за потрібне надати наступну інформацію для її використання.

Відповідно до п.9 абз 3 Правил реєстрації місця проживання, затверджених Постановою Кабінету міністрів України №207 від 02.03.2016 року визначено, що відомості про реєстрацію/зняття з реєстрації місця проживання вносяться до паспорта гр. України у формі картки шляхом внесення інформації до безконтактного електронного носія, який імплантовано у такий паспорт у разі наявності та підключення органу реєстрації до Єдиного Державного Демографічного Реєстру.

У разі не підключення органу реєстрації до Реєстру особі видається Довідка про реєстрацію (додаток ф-13),

а внесення інформації до безконтактного носія здійснюється територіальним підрозділом ДМС України на підставі такої довідки.

Тобто, відділ з питань організації діяльності ЦНАП райдержадміністрації не є суб’єктом реєстрації/зняття з реєстрації місця проживання осіб, а тому таку послугу не надає.

Однак, довідка видана органом реєстрації ( сільською радою, або міським центром надання адміністративних послуг) є документом на підставі якого слід здійснювати усі необхідні процедури, так як Витяг з Державного Демографічного Реєстру щодо місця реєстрації  проживання особи, який раніше видавався підрозділами ДМС України більше не видається.

 

 

 

 

 

Наверх ↑