Внаслідок негоди на Лубенщині призупинено роботу шкіл району, - із засідання комісії ТЕБ та НС

Версія для друкуВерсія для друку
Внаслідок негоди на Лубенщині призупинено роботу шкіл району, - із засідання комісії ТЕБ та НС  Відбулося засідання комісії ТЕБ та НС, яке оперативно зібрали через погіршенням погодних умов на Лубенщині. Голова комісії Сергій Сіряченко коротко окреслив ситуацію в населених пунктах району. Найбільше постраждали внаслідок негоди населені пункти Окіпської, Жданівської та Шеківської сільських рад. 
Начальнику відділу з питань оборонно-мобілізаційної роботи та цивільного захисту райдержадміністрації Микола Чудак повідомив, що велика кількість опадів у вигляді мокрого снігу та дощу (від 12 до 40 см опадів) спричинила пошкодження ліній електропередач у 17 населених пунктах району, зокрема, 7 із них було знеструмлено повністю, інші – частково, а також внаслідок негоди значно погіршилася ситуація на дорогах, проте завдяки зусиллям сільських рад та підтримці фермерів, більшість доріг було вчасно розчищено. Сергій Сіряченко подякував усім, хто долучився до ліквідації наслідків негоди і наголосив на необхідності спільних дій усіх структурних підрозділів, сільських рад, у тому числі й Засульської, дорожних служб тощо.
Як повідомила начальник відділу освіти, сім’ї, молоді та спорту райдержадміністрації  Юлія Білокінь, через відсутність електрики та води в школах району було скорочено час навчання. Також за її пропозицією через утруднений рух автотранспорту буде призупинено навчальний процес у загальноосвітніх навчальних закладах району. Чи буде відновлено навчання у понеділок, поки що під питанням, адже на вихідні прогнозується продовження снігопадів. Дитячі садки працюватимуть у звичайному режимі, крім випадків, коли будуть відсутні діти.
Про вимоги до стану пожежної безпеки у навчальних закладах району інформував майор служби цивільної оборони Віктор Пустовой. Також він застеріг від порушення техніки пожежної безпеки, через які у минулому році значно збільшилася кількість пожеж. 
 
Наверх ↑