«ЯК ПЕРЕВІРИТИ СЕБЕ У СПИСКАХ ВИБОРЦІВ», - ДАР’Я БРИНДАК

Версія для друкуВерсія для друку

«ЯК ПЕРЕВІРИТИ СЕБЕ У СПИСКАХ ВИБОРЦІВ», - ДАР’Я БРИНДАК

2019 – рік президентських і парламентських виборів. Чергові вибори Президента України відбудуться в останню неділю березня п’ятого року повноважень Президента України, тобто голосування має відбутися 31 березня 2019 року. Вибори Президента України є загальними. Право голосу на виборах Президента України мають громадяни України, яким на день виборів виповнилося вісімнадцять років.

«Згідно з Конституцією право обирати і бути обраним – одне з ключових прав громадян України. Тому, щоб реалізувати своє право у день виборів радимо українцям до 31 березня перевірити себе у списках виборців та за необхідності внести зміни», - повідомила перший заступник начальника Головного територіального управління юстиції у Полтавській області Дар’я Бриндак.

Перевірити себе у списках виборців можна, як онлайн так і особисто з 23 березня 2019 року на виборчій дільниці.

Для того, щоб здійснити перевірку через мережу Інтернет необхідно:

  • на сайті Державного реєстру виборців (drv.gov.ua) зайти в «Кабінет виборця», у якому необхідно відкрити розділ «Перевірка включення»;

  • далі у розділі необхідно вказати такі дані, як ПІБ, дату народження, електронну пошту та виборчу адресу;

  • після цього на електронну пошту прийде код підтвердження, який на сайті Держреєстру потрібно вставити у відповідне поле;

  • за хвилину система покаже, чи присутнє ім’я того чи іншого громадянина в списку виборців.

З 23 березня у приміщеннях  всіх виборчих дільниць будуть розміщені списки громадян, котрі до них відносяться. Перевірте, чи правильно вказано ваші дані:

  • прізвище, ім’я, по-батькові;

  • дата народження;

  • зареєстроване місце проживання;

  • відсутність чи наявність відмітки про постійну нездатність самостійно пересуватися.

Крім того, у будь-який робочий день можна прийти з паспортом до відділу ведення Державного реєстру виборців за місцем реєстрації. Вказані відділи працюють на постійні основі. Зверніться до них завчасно.

 «Якщо виборець виявив, що не включений у списки, або внесено не вірні дані він може звернутися до органу ведення реєстру за місцем проживання і внести відповідні зміни. Для цього йому необхідно подати заяву встановленого зразка та копії документів, що підтверджують зазначені в ній відомості», – зауважила Дар’я Бриндак.

Зверніть увагу, у день голосування зміни до уточненого списку виборців не вносяться!

 

Наверх ↑