ЮРИСТИ СИСТЕМИ БПД СТЯГУЮТЬ МАТЕРІАЛЬНУ І МОРАЛЬНУ ШКОДУ НА КОРИСТЬ КЛІЄНТІВ

Версія для друкуВерсія для друку

ЮРИСТИ СИСТЕМИ БПД СТЯГУЮТЬ МАТЕРІАЛЬНУ І МОРАЛЬНУ ШКОДУ НА КОРИСТЬ КЛІЄНТІВ До Лубенського центру правової допомоги звернулась громадянка М., яка стала жертвою шахраїв.

Вона розповіла, що на її міський телефон подзвонив невідомий. Представився її сином та сказав, що у нього сталася біда — він збив хлопця. Той знаходиться у лікарні і потребує коштів на негайне проведення операції. Щоб врегулювати ситуацію попросив 3 000 доларів.

Від почутого вона сильно розхвилювалась, повірила шахраю. Сказала, що у неї є лише 2 000 доларів. Невідомий погодився. Гроші попросив передати товаришу, який приїде до неї додому.

Товариш, який представився знайомим його сина, приїхав до неї і забрав кошти.

Правоохоронні органи злочин розкрили. Жертвами шахрая виявились ще 10 людей, яким було завдано матеріальну шкоду від 10 до 80 тис. грн.

Шкода гр. М. в перерахунку на гривню склала 51 620 грн., в судовому засіданні була встановлена та в подальшому має бути стягнута із винного.

Ще одна справа стосується позову клієнтів центру до страхової компанії. Внаслідок ДТП у липні 2014 року позивачі, батько та син, отримали тілесні ушкодження внаслідок ДТП.

Цивільно-правова відповідальність водія була застрахована. Компанія виплатила позивачам по 4 500 грн. за шкоду, заподіяну здоров'ю.

Однак моральна шкода їм не була виплачена. Позивачі її розмір оцінили у розмірі 30 000 грн. і 50 000 грн. відповідно.

Договором страхування умова про відшкодування моральної шкоди була відсутня.

Тому суд, задовольняючи позовні вимоги, вирішив стягнути по 223 грн. моральної шкоди кожному позивачу із страхової компанії, а решту суми, 49 777 грн та 29 777 грн., із винного в ДТП водія.

Стягуючи кошти із страхової, суд послався на ст. 26-1 ЗУ “Про обов'язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів”, яка передбачає, що особі, яка зазнала ушкодження здоров'я під час дорожньо-транспортної пригоди, відшкодовується моральна шкода у розмірі 5 % страхової виплати за шкоду, заподіяну здоров'ю.     

Для отримання більш детальної інформації щодо захисту Вашого порушеного, невизнаного чи оспорюваного права просимо звертатись до Лубенського місцевого центру БПД:

адреса: м. Лубни, вул. Монастирська, 17 (у дворі суду), тел.: (05361) 77-479, (МТС) 095 253 66 14, (LIFE) 063 996 27 61, Skype: lubny-bpd

 

 

Наверх ↑