Юрій Курилко: «Карантин вихідного дня сприятиме зменшенню контактів»

Версія для друкуВерсія для друку

Юрій Курилко: «Карантин вихідного дня сприятиме зменшенню контактів» Уряд прийняв постанову щодо впровадження карантину вихідного дня з 14 по 30 листопада 2020 року. Це рішення викликало чимало дискусій серед полтавців. Багато хто вважає, що епідеміологічні наслідки не виправдають економічні ризики. Утім, лікарі переконані у зворотному. Заступник директора Департаменту охорони здоров’я Полтавської облдержадміністрації Юрій Курилко вважає постанову уряду актуальною.

«Карантин вихідного дня допоможе стабілізувати ситуацію з COVID-19. Сподіваюсь, що закриття торгово-розважальних та спортивних закладів із суботи до понеділка сприятиме зменшенню контактів, – говорить Юрій Курилко. – Як альтернатива, замість відвідування різних закладів зі скупченням людей, можна провести вихідні вдома у колі сім'ї або помилуватися осінніми пейзажами на природі. Наголошую, що медики області роблять все, щоб подолати пандемію».

За інформацією Департаменту охорони здоров’я Полтавської ОДА, кількість ліжкомісць для лікування хворих на COVID-19 планується збільшити до понад 3 тисяч за рахунок перепрофілювання додаткових закладів охорони здоров’я. Триває активне розведення кисню в заклади охорони здоров’я. Наразі вже 804 ліжка забезпечено киснем.

Але безвідповідальна поведінка та байдужість деяких громадян щодо необхідності дотримання вимог карантину сприяє поширенню коронавірусної інфекції.

Вкотре рекомендуємо:

- користуватися захисними масками у транспорті та інших громадських місцях;

- дотримуватися особистої гігієни – мити руки з милом, використовувати антисептики, дотримуватися етикету кашлю;

- дотримуватися соціального дистанціювання;

- обмежити спілкування у тісному колі та поїздки у громадському транспорті;

- проводити вологе прибирання з дезінфекцією в житлових, громадських приміщеннях, у транспорті і просто частіше провітрювати приміщення;

- не виїжджати без нагальної потреби в інші області України та за кордон.

Наверх ↑