З нагоди Дня захисника України на Лубенщині відкрили пам’ятний знак на честь загиблих учасників АТО

Версія для друкуВерсія для друку

З нагоди Дня захисника України на Лубенщині відкрили пам’ятний знак на честь загиблих учасників АТО Місцем спокути, героїчного подвигу в ім’я найвищих цінностей віднині є територія парку імені О.Донченка, де встановлено пам’ятний знак на честь загиблих в АТО лубенців. І тепер сюди з квітами, молитвами і вдячністю приходитимуть рідні та земляки, аби пом’янути, згадати, подякувати. Меморіал у вигляді кам’яного хреста, на якому викарбувані надані районним військкоматом прізвища усіх загиблих героїв, сьогодні, 13 жовтня, урочисто відкрили з нагоди державного свята.

Учасниками міськрайонних урочистостей стали голова райдержадміністрації Тетяна Качаненко, перший заступник голови райдержадміністрації Сергій Сіряченко, міський голова Лубен Олександр Грицаєнко, голова районної ради Григорій Угляниця, народний депутат Ігор Мосійчук, сільський голова Засульської сільської ради Сергій Бондаренко, представники військових частин і громадських організацій, депутати, сільські голови, чисельна громадськість.  Захід розпочався з поминального богослужіння, яке здійснив архієпископ Кременчуцький і Полтавський УПЦ КП Федір, потому відбулася урочиста церемонія, приурочена визначній події. В день уславлення героїв України згадали і вшанували захисників держави різних поколінь, доземно вклонилися сім’ям, які втратили рідних, пом’янули тих, хто віддав життя задля спасіння інших.

За словами голови райдержадміністрації Тетяни Качаненко, цей пам’ятник об’єднав усіх – і владу, і громадськість. «Ми почули пропозиції та побажання від сімей загиблих і саме на цьому місці вирішили встановити пам’ятник. Дякую усім, хто долучився до істинної пам’яті. Низько вклоняюся сім’ям загиблих за витримку, мужність і великі серця, які зуміли витримати стільки горя. Цей меморіал для нинішнього і майбутнього поколінь, пам’ятник героїзму і небайдужості», - сказала у своєму зверненні Тетяна Петрівна, потому вручивши ряд нагород, передовсім відзнаки Президента України волонтерам Олександру Назарцю, Ярославу Перепелиці, Руслану Черненку, Вячеславу Харапудьку, грамоту ОДА Олександру Вьюницькому, а також грамоти районної ради та райдержадміністрації.

Право відкрити пам’ятний знак надали дітям загиблих. Освячення меморіалу здійснив архієпископ Федір, після чого відбулося покладання квітів та вшанування загиблих хвилиною мовчання.

Наверх ↑