Забезпечення заходами із психологічної реабілітації постраждалих учасників Революції Гідності та учасників антитерористичної операції

Версія для друкуВерсія для друку

Забезпечення заходами із психологічної реабілітації постраждалих учасників Революції Гідності та учасників антитерористичної операції   У 2018 році продовжено системну реалізацію державної бюджетної програми КПКВК 2505150 «Заходи із психологічної реабілітації, соціальної та професійної адаптації, забезпечення санаторно-курортним лікуванням із застосуванням сучасних технологій постраждалих учасників Революції Гідності та учасників антитерористичної операції».

Механізм використання коштів та порядок організації проведення заходів із психологічної реабілітації регулюється постановами Кабінету Міністрів України від 12.07.2017 р. № 497 та від 27.12.2017 р.  № 1057 відповідно.

Вказаними вище постановами визначено новий підхід до організації проведення заходів із психологічної реабілітації учасників антитерористичної операції та постраждалих учасників Революції Гідності. Зокрема, проведення таких заходів за укладеними тристоронніми договорами між  замовником послуг (територіальний орган соціального захисту населення), отримувачем послуг (учасник антитерористичної операції/постраждалий учасник Революції Гідності) та суб’єктами надання послуг (установа, організація, заклад незалежно від форми власності, одним із видів економічної діяльності яких є діяльність психоаналітиків, психологів та психотерапевтів (відповідно до класифікатора видів економічної діяльності відносяться до розділу 86.90 «Інша діяльність у сфері охорони здоров’я»).

Для отримання послуги психологічної реабілітації за бюджетні кошти учасник антитерористичної операції/постраждалий учасник Революції Гідності звертається до органу соціального захисту населення із заявою (форма довільна) та надає копію посвідчення учасника бойових дій/постраждалого учасника Революції Гідності, довідку про безпосередню участь в антитерористичній операції.

Після надходження від суб’єкта надання послуг письмового підтвердження щодо готовності надання послуг із психологічної реабілітації та узгодження дати початку її проведення замовник послуг укладає договір із суб’єктом надання послуг та отримувачем послуг.

Суб’єкт надання послуг визначає види послуг із психологічної реабілітації з урахуванням індивідуальних потреб отримувача послуг за результатами проведеної фахівцями психологічної діагностики, та на основі цього розробляє індивідуальний план реабілітації отримувача послуг.

Обліковою одиницею виміру обсягу послуг із психологічної реабілітації є 60 хвилин роботи надавача послуг, при цьому індивідуальна послуга не більше 90 хвилин на добу, групова послуга із психологічної реабілітації не більше 180 хвилин на добу.

Проходження курсу психологічної реабілітації в умовах стаціонару повинно не перевищувати 18 днів.

За більш детальною інформацією необхідно звертатись в управління соціального захисту населення Лубенської райдержадміністрації, кабінет № 10, за адресою:

м.Лубни, площа Олексія Бекетова, 19,  тел. 71-636. 

Наверх ↑