Заміна посвідчень особам, постраждалим внаслідок Чорнобильської катастрофи

Версія для друкуВерсія для друку

Заміна посвідчень особам, постраждалим внаслідок  Чорнобильської катастрофи

Постановою Кабінету Міністрів України від 11.07.2018  № 551 ,,Деякі питання видачі посвідчень особам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, та іншим категоріям громадян” (далі-постанова від 11.07.2018 №551) затверджено новий порядок встановлення статусу та видачі посвідчень особам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи та учасникам інших ядерних аварій  і  випробувань.

Управлінням соціального захисту населення проводиться робота по заміні посвідчень на посвідчення нового зразка  відповідно до особових справ учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, віднесених до категорії 1, потерпілих від Чорнобильської катастрофи, віднесених до категорії 1, а також учасників  ліквідації інших ядерних аварій (категорії 1,2,3).

Особові справи розглядає Полтавська регіональна комісія з визначення статусу осіб, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи та інших категорій громадян, яка створена за розпорядженням голови облдержадміністрації  від 02.08.2018 № 658.

           Запити до Галузевого Державного архіву Міністерства оборони України  та до інших архівних установ направлені на 100% постраждалих осіб. Станом на 10.04.2019 року  видано посвідчень нового зразка 51 особі.    Сформовано та готові до розгляду комісії  ще 182 особові справи.

До видачі посвідчень нового зразка діючими залишаються всі раніше видані посвідчення, які надають право на отримання в повному обсязі гарантованих законодавством пільг і компенсацій.

           Термін проведення заміни посвідчень особи, яка постраждала внаслідок Чорнобильської катастрофи (категорія 1) продовжено до 01.01.2020 року.

Наверх ↑