Зарплата в «конвертах» – позбавлення соціальних гарантій

Версія для друкуВерсія для друку

Зарплата в «конвертах» позбавлення соціальних гарантій

Легалізація трудових відносин, сплата податків і єдиного соціального внеску – це законодавчо закріплені права працюючої людини сьогодні та гарантоване майбутнє завтра.

Тіньова зарплата є однією із найбільших проблем сучасної економіки України. Виплата заробітної плати «у конвертах» призводить до значних негативних наслідків не тільки для бюджету держави, а й для самих працівників.

– Всього у січні-серпні 2018 року за результатами проведених документальних перевірок працівниками органів ДФС Полтавщини порушення податкового й іншого законодавства під час виплати заробітної плати та інших доходів громадянам встановлені по 32 суб’єктах господарювання. Додатково донараховано податку на доходи фізичних осіб у сумі 6059 тис. грн, єдиного внеску – в сумі 1325,2 тис. грн та військового збору – в сумі 448 тис. грн, – поінформувала заступник начальника ГУ ДФС у Полтавській області Алла Рябкова.

Крім того, завдяки вжитим органами Державної фіскальної служби області заходам, суб’єктами господарювання додатково оформлено трудові відносини з 558 працівниками, що забезпечило додаткові надходження податку на доходи фізичних осіб у сумі 371,8 тис. грн, єдиного внеску – в сумі 454,5 тис. грн та військового збору – в сумі 31,0 тис. грн.

До державної реєстрації суб’єктів підприємницької діяльності додатково залучено 92 особи.

Робота в області щодо виявлення фактів порушень платниками податків податкового та іншого законодавства при виплаті заробітної плати та інших доходів громадянам триває.

 

Наверх ↑