ЗАСУЛЬСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА ПРОТЕСТУЄ ПРОТИ ПРИЄДНАННЯ ДО ЛУБЕН

Версія для друкуВерсія для друку

ЗАСУЛЬСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА ПРОТЕСТУЄ ПРОТИ ПРИЄДНАННЯ ДО ЛУБЕН 25 травня ініціативна група Засульської сільської ради організувала мітинг поблизу села Войниха, у якому взяло участь близько 60 осіб, головним чином працівників закладів освіти та культури Засульської сільської ради.

Незадоволення протестувальників викликає майбутнє приєднання Засульської сільської ради до Лубенської міської громади. Відтак, присутні для прикладу спроможності громади розповіли про свої досягнення в освіті та матеріально-технічному забезпеченні закладів соціальної сфери.

У зустрічі брали участь голова райдержадміністрації Олександр Циганенко, сільський голова Засульської сільської ради Сергій Бондаренко.

Очільник Лубенської райдержадміністрації Олександр Циганенко намагався пояснити мітингувальникам ситуацію з формуванням громад, чітко наголошував на тому, що під час прийняття рішення Мінрегіонбуд керувався різними критеріями, детально вивчав ситуацію та робив перспективні прорахунки. Громади сформовані з урахуванням багатьох складових та у майбутньому орієнтовані на спроможність і вже затверджені на рівні Кабінету Міністрів України. «Чому ніхто не говорить, що більшість послуг, медичну допомогу населення отримує у місті. Транспортне сполучення прив’язане до міста. Більше того значний відсоток адмінапарату Засульської сільської ради працює у місті, тому що так зручніше населенню. А найголовніше – чому за 16 тисяч мешканців Засульської сільської ради сьогодні говорять лише 60 працівників медичних і освітянських закладів, які отримують хорошу заробітну плату і мають непогане матеріально-технічне забезпечення закладів», - наголосив Олександр Циганенко.

Результативних перемовин під час зустрічі не відбулося. Мітингувальники налаштовані рішуче, планують протестувати на вищому рівні.

Наверх ↑