«ЗАЇЖДЖАЮ В СЕЛО І ВИДНО ГОСПОДАРЯ», - ГОЛОВА РАЙДЕРЖАДМІНІСТРАЦІЇ ОЛЕКСАНДР ЦИГАНЕНКО ПІД ЧАС РОБОЧОЇ ПОЇЗДКИ У ТАРАНДИНЦІВСЬКУ СІЛЬСЬКУ РАДУ

Версія для друкуВерсія для друку

«ЗАЇЖДЖАЮ В СЕЛО І ВИДНО ГОСПОДАРЯ», - ГОЛОВА РАЙДЕРЖАДМІНІСТРАЦІЇ ОЛЕКСАНДР ЦИГАНЕНКО ПІД ЧАС РОБОЧОЇ ПОЇЗДКИ У ТАРАНДИНЦІВСЬКУ СІЛЬСЬКУ РАДУ 6 травня голова райдержадміністрації Олександр Циганенко здійснив робочу поїздку в Тарандинцівську сільську раду, зустрівся із сільським головою Анатолієм Тітенком та працівниками закладів соціальної сфери для ознайомлення із роботою установ та предметного вивчення проблемних питань.

Олександр Миколайович одразу відзначив доглянутість і продумане облаштування території, насаджені алеї та клумби. «Заїжджаю у село і одразу бачу господаря, - наголосив він, зустрівшись з очільником громади, - Бачу роботу і дисципліну. Навіть контейнери для збору пластику встановлені». Одразу видно, що тут живуть небайдужі і прогресивні люди». У свою чергу Анатолій Тітенко відзначив, що над ошатністю території довелося працювати не один рік, причому щодня. І як результат: розчистили багато території від чагарників, залучаючи односельців до так званої толоки, насадили клумби, за якими дбайливо доглядає працівниця сільської ради Тетяна Запорожченко, провели конкурс на краще оздоблення зупинки, минулого року висадили липову алею, працюють над створенням зони відпочинку біля одного із ставків. Попри те, непокоять дороги. У попередні роки спільними зусиллями різних бюджетів вдалося відремонтувати окремі відрізки, однак щороку проблемні ділянки на спусках і підйомах дають про себе знати. У цьому році 274 тис.грн. з місцевого бюджету виділили на проведення ямкового ремонту місцевих доріг, цього вкрай мало, враховуючи що автошляхи руйнуються передовсім сільськогосподарською технікою. Було б непогано, зазначив Анатолій Петрович, якби кожен з господарюючих суб’єктів виділяв кошти саме на ремонт доріг, тоді б питання можна було зрушити з місця.

Голова адміністрації Олександр Циганенко зустрівся із завідувачем місцевої амбулаторії Іриною Саліковою, обговоривши забезпеченість медичного закладу та умови роботи під час карантину, з директором будинку культури Василем Хлипенком говорили про стан розвитку культури, роботу колективів та наявні проблеми, перспективи в освіті обговорили із директором опорного закладу «Тарандинцівська ЗОШ І-ІІІ ступенів», заслуженим учителем України Миколою Кадукою. «Школу з великою історією та великими можливостями» нині відвідує понад 130 учнів. У 1998 році з ініціативи тодішнього директора Василя Бута у приміщенні школи створено музей Василя Симоненка, який став справжнім центром духовності. За час його існування тут побувало більше 10 тисяч відвідувачів із різних куточків України. Щороку 8 січня, у день народження митця, в ході літературно-мистецького свята «Виростеш ти, сину» в музеї вручається  літературно-мистецька премія імені В.А. Симоненка, заснована Лубенською районною радою.

Серед відвіданих об’єктів – Свято-Георгіївська церква із столітньою історією, яка потребує ремонту та встановлення купола; бібліотека у Губському та особисто завідувачка Олександра Цебро захопила відвідувачів неабияким креативом і талантами.

Напередодні пам’ятної дати – 75-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні Олександр Циганенко та Анатолій Тітенко поклали квіти до пам’ятного знака загиблому воїну у с. Губське, який у минулому році був капітально відремонтований, фактично отримавши друге життя.

Сільський голова Анатолій Тітенко розповів про зроблену роботу у напрямку об’єднання громад з центром у Тарандинцях і нинішню ситуацію щодо децентралізації, окреслив своє бачення щодо створення комунального господарства на декілька сільських рад, відкриття будинку ветерана у приміщенні колишньої школи у Губському, необхідність встановлення сучасного дитячого майданчика на території дитсадка, дооблаштування стадіону сидіннями та поділився своєю найбільш грандіозною ідеєю – встановленням сонячних батарей.

«Мені імпонує Ваш стиль роботи і те завзяття, з яким Ви говорите про свої ідеї. Радує, що Вас підтримують односельці і всі разом ви намагаєтеся зберегти надбання і працювати на перспективу», - зазначив насамкінець Олександр Циганенко.

Наверх ↑