«Знай і люби свій край»

Версія для друкуВерсія для друку

                                      «Знай і люби свій край»

     «Душа художника, як дзеркало, має відображати в собі всю природу»

         Карл Брюллов

       Творчість та його різновиди несуть людям культуру і вихованість, вона робить усіх більш духовними і доброзичливими, розкриває важливість добрих відносин між людьми, а також позитивне ставлення до прекрасного і вічного.

      Саме для виявлення творчих та обдарованих дітей закладів позашкільної освіти  проводиться Всеукраїнська виставка-конкурс декоративно-ужиткового і образотворчого мистецтва «Знай і люби свій край». Обласний відбірковий етап, на який з нетерпінням чекали педагоги і вихованці гуртків прикладного мистецтва, - завершено! Цьогоріч у заході взяли участь 342 конкурсанти.

       Юні митці продемонстрували творчий підхід, оригінальність, уміння відтворювати свої думки та фантазії  у різних номінаціях: художньої різьби по дереву, кераміки, гончарства, вишивки, плетіння, виробів з природних матеріалів, декоративного розпису, батика та бісероплетіння.

        Від Лубенського районного центру дитячої та юнацької творчості було  представлено 5 робіт-переможців районного етапу. Всі роботи були виконані на високому професійному рівні, що доводить про неабиякий хист юних майстрів та клопітку працю їх педагогів - Даніленко Т.Г., Горбенко О.М., Ятел Н.Г. та Манойленко Л.Ф.

        За досягнуті успіхи в обласній виставці-конкурсі Полтавський обласний центр естетичного виховання учнівської молоді Полтавської обласної ради нагородив Дипломом ІІ ступеня у розділі «Декоративний розпис, народний живопис» Царук Ксенію – вихованку гуртка «Дивосвіт кольорів» на базі опорного закладу «Калайдинцівська ЗОШ І-ІІІ ступенів» (керівник Ятел Наталія Григорівна) та Дипломом ІІІ ступеня у розділі «Гончарство та художня кераміка» Павленко Тетяну – вихованку гуртка «Народні ремесла» на базі опорного закладу «Тарандинцівська ЗОШ І-ІІІ ступенів» (керівник Горбенко Олександр Миколайович).

       Роботи переможців на початку червня будуть направлені до м. Києва та, сподіваємось, гідно представлять Лубенщину на Всеукраїнському етапі виставки-конкурсу.

Наверх ↑