Звернення голови райдержадміністрації Тетяни Качаненко щодо проведення двомісячника чистоти та благоустрою

Версія для друкуВерсія для друку

Звернення голови райдержадміністрації Тетяни Качаненко щодо проведення двомісячника чистоти та благоустрою  Зимові сніги вже зійшли, оголивши напоєну землю та купи сміття, що накопичилися за зимові місяці. Тому роботи очікується немало, а сонячні та теплі весняні дні сприятимуть  проведенню прибирання. Поліпшення стану навколишнього середовища, розуміння необхідності розсудливого ставлення до користування природними ресурсами – це обов’язок кожного громадянина України.

У районі триває традиційний двомісячник чистоти та благоустрою – щорічна акція, у рамках якої заплановано провести роботи з упорядкування парків, дитячих спортивних майданчиків, прибирання вулиць, зупинок міського транспорту, облаштування кладовищ та благоустрою доріг, ліквідації стихійних сміттєзвалищ та насадження дерев і кущів. Акція відображає активну життєву позицію і прагнення не на словах, а на ділі дбати про благоустрій та чистоту довкілля.

Хочеться, щоб кожен мешканець доклав хоча б мінімум власних зусиль, щоб наш район став чистішим і охайнішим! Закликаю трудові колективи, бізнесові кола, депутатський корпус, громадські організації, релігійні громади, учнівську та студентську молодь, усіх жителів взяти активну участь в районному двомісячнику чистоти і благоустрою. Спільними зусиллями зробімо наш край чистішим, а домівки охайнішими, приведемо у належний санітарний стан навколишні території, долучимося до їх озеленення. Хай висаджені дбайливими руками та з чистими помислами дерева, кущі, квіти забуяють зеленим розмаєм, додаючи нам наснаги у добрих справах і успішних починаннях задля зміцнення добробуту наших родин, процвітання рідної Лубенщини.

Хотілось би застерегти від випалювання трави, це справжній злочин проти природи, адже воно руйнує досконалу екосистему природи, від чого страждають рослини, комахи, птахи, дрібні тварини. Чиєсь недбальство або й умисний вчинок може стати причиною пожежі – а це вже злочин.

Вірю, що дбайливе ставлення до навколишнього середовища стане повсякденною нормою нашого життя. Відродімо традиції толоки, коли без нагадувань і з власної ініціативи українські господарі бралися за вирішення справ, які потребували об’єднання зусиль кількох родин, усього міста, села, країни. Подбаймо про наші двори, дитячі майданчики, вулиці, парки, придорожні смуги, території підприємств і установ, свої робочі місця.

Зробімо нашу спільну домівку чистою та красивою!

З повагою

голова Лубенської районної

державної адміністрації                                             Тетяна Качаненко

 

Наверх ↑