Звернення Сергія Сіряченка з нагоди Дня пам’яті та примирення

Версія для друкуВерсія для друку

Звернення Сергія Сіряченка з нагоди Дня пам’яті та примирення

 

Дорогі ветерани! Шановні мешканці Лубенського району!

Минають роки, але залишається живою пам'ять про страшну трагедію, що спіткала чи не кожну родину в Україні – Другу світову війну. Ніколи не вдасться забути, яким страшним лихом для нашого народу були ці часи: втрачено мільйони життів, зруйновано тисячі населених пунктів. 

Тож, надзвичайно важливо згадувати та вшановувати подвиг тих, хто боровся з нацизмом і переміг його. Наш доземний уклін усім, хто мужньо стояв на фронтах, в партизанських загонах та підпіллі, виніс важкі роки окупації та пекло концентраційних таборів, піднімав з руїн та відроджував рідну країну. Ми у вічному боргу перед вами за героїзм, відданість та самопожертву.

Війна – це не лише танки, гармати й масштабні бої. Це – долі, мільйони маленьких і великих людських бід, які тривали роками. 

Нині, як і в часи Другої світової війни, Україна воює з агресором. Знову у центрі Європи рівняють із землею міста, вбивають українців. Однак,  тепер це – путінська московія. Та впевнений, наша держава неодмінно переможе, бо ми захищаємо рідну землю, боронимо своє право на майбутнє.

Сьогодні важливо розуміти, День пам’яті та примирення символізує не тріумф переможців над переможеними, а застереження – диктатори завжди прагнуть задовольнити імперські амбіції збройним шляхом, ультиматумами, агресією, анексією. Найважливішим підсумком війни має бути не культ перемоги, а вміння цінувати мир, категорично і безкомпромісно захищати його всіма розумними засобами.

Пам'ятаємо тих, хто віддав, і продовжує віддавати життя за наше сьогодення і майбутнє! Світла та вічна пам'ять загиблим воїнам! Честь і слава живим героям!

 

 Начальник районної

військової адміністрації

Сергій Сіряченко

Наверх ↑