15 травня - Міжнародний день сім’ї

Версія для друкуВерсія для друку

15 травня - Міжнародний день сім’ї   15 травня святкують заснований Організацією Об’єднаних Націй Міжнародний день сім’ї. Дуже часто в сучасних сім’ях через те, що чоловік і дружина протягом дня багато часу приділяють роботі, дітям, телевізору, інтернету, хобі і т.д., людям не залишається часу на те, щоб спілкуватися. Міжнародний день сім’ї, що встановлений Генеральною Асамблеєю ООН у 1993 році і відзначається щорічно 15 травня, покликаний звернути увагу спільноти різних країн на численні проблеми сім’ї.

З сім’ї починається життя людини, тут відбувається формування її як громадянина. Вона - джерело любові, поваги, солідарності та прихильності, те, на чому базуєтсья будь-яке цивілізоване суспільство, без чого не може існувати людина. Благополуччя родини - ось мірило розвитку і прогресу країни.

Будучи одним із основних інститутів суспільства, першою сходинкою соціалізації людини, сім’я розвивається та видозмінюється разом із навколишнім світом, по-своєму реагуючи на вимоги часу, відповідаючи на громадські потреби і формуючи їх. Сім’я як основний елемент суспільства була і залишається берегинею людських цінностей, культури та історичної спадкоємності поколінь, чинником стабільності і розвитку. Завдяки сім’ї міцніє і розвивається держава, зростає добробут народу.

Нехай у цей день і кожного дня міцніють наші українські родини, створюються нові сім’ї, народжуються та зростають здорові, щасливі діти. Родинного Вам затишку, кохання та взаєморозуміння!

 

Голова Лубенської районної

державної адміністрації                                                                           Тетяна Качаненко

Наверх ↑