15 ТРАВНЯ ВІДЗНАЧАЄТЬСЯ МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ СІМ’Ї

Версія для друкуВерсія для друку

15 ТРАВНЯ ВІДЗНАЧАЄТЬСЯ МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ СІМ’Ї

15 травня весь світ відзначає Міжнародний день сім'ї, встановлений Генеральною Асамблеєю ООН у 1993 році.  Кожна країна по-своєму святкує цей день, але всіх об’єднує одна спільна мета – донести до свідомості громадян, що сім’я є джерелом любові, поваги, солідарності та прихильності, вона є тим, на чому будується будь-яке цивілізоване суспільство, без чого не може існувати людина. 

Сім'я, як основний елемент суспільства, є берегинею людських цінностей, культурної та етичної спадковості поколінь. Саме з родини  починається життя людини та  відбувається формування її як  громадянина. Основним  чинником у формуванні особистості є психологічний клімат сім’ї,  адже рідна домівка – не тільки місце притулку та дах над головою, а й родинне вогнище, місце захисту від життєвих негараздів.

Одним з основних об'єктів соціальної роботи Лубенського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді виступають молода сім'я та сім'ї, які мають проблеми у сімейному вихованні, сім'ї, які за особливостями своєї життєдіяльності потребують соціальної підтримки,  допомоги, реабілітації.

           Попередній аналіз досвіду роботи та умов життя  сімей нашого району, що опинилися в складних життєвих обставинах показує, що неможливо виділити більш чи менш вагомі чинники, що впливають на виникнення соціального неблагополуччя тієї чи іншої місцевості.  Найчастіше в ході роботи фіксуємо поєднання багатьох несприятливих умов, які роблять неможливим використання лише власних ресурсів сім’ї чи особи для самостійного вирішення життєвих проблем.

Працівники районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді виступають посередником між сім'єю, державою, громадськими організаціями та законодавчими органами. Соціальні послуги спрямовані на допомогу створення й поліпшення умов життєдіяльності сім'ї, можливостей її самореалізації, на захист її прав та інтересів. Це, насамперед, роз'яснення про пільги, що надаються  сім'ям, жінкам, одиноким, неповнолітнім матерям, дітям з неблагополучних сімей і сімей групи ризику, їх батькам, формування їхньої правосвідомості, відповідального ставлення батьків до батьківських обов'язків, надання різних видів соціальних послуг дітям і сім'ям - жертвам екологічних, техно­логічних, політичних катастроф, які опинилися в екстремальній ситуації, а також молоді, яка збирається взяти шлюб. Молодій сім'ї, неповнолітнім та молоді має бути гарантованим надання різного роду інформативних консультацій.

          День сім'ї – це те свято, коли особливо хочеться об'єднатися зі своїми рідними і близькими, сказати один одному теплі слова любові, приділити увагу і турботу, подарувати невеликий презент або просто подзвонити.

         Тож  бажаємо кожній родині нашого району щасливої долі, міцного здоров’я, миру, злагоди, любові! Нехай у кожній оселі панують взаєморозуміння, добробут та спокій. Нехай це свято стане для кожного  продовженням великого сімейного щастя і вагомих досягнень в особистому житті.  Любіть, цінуйте і поважайте один одного!

 

Наверх ↑