2 ЖОВТНЯ - МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ НЕНАСИЛЬСТВА (МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ БОРОТЬБИ ПРОТИ НАСИЛЛЯ)

Версія для друкуВерсія для друку

2 ЖОВТНЯ - МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ НЕНАСИЛЬСТВА (МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ БОРОТЬБИ ПРОТИ НАСИЛЛЯ)

27-го червня 2007-го року Генеральна Асамблея Організації Об’єднаних Націй встановила  своєрідний всесвітній святковий день - Міжнародний день ненасильства (Міжнародний день боротьби проти насилля), який було вирішено відзначати в дату дня народження людини (2 жовтня), яка була колись убита руками «класичних» насильників. Ім’я цієї людини відомо багатьом - Мохандас Карамчанд Ганді.  За життя він був один із тих, хто пропонував альтернативу цьому самому насильству.  

Насильство існує в будь-якій державі. Проте особливо високий його відсоток в країнах з низьким рівнем життя, а також там, де є воєнні конфлікти.

Подолання проблем насильства є серйозним викликом для суспільства. До цієї теми необхідно привертати увагу всіх верств населення, щоб сформувати в суспільстві непримиренне ставлення до цього явища. Першим кроком до подолання проблеми насильства має стати її усвідомлення, як суспільством в цілому, так і кожним окремим громадянином, членом сім’ї. Необхідно змінювати терпиме, а іноді й байдуже ставлення суспільства до насильства. Кожен з нас має сказати «Стоп!» насильству у власній родині. Адже сім’я – це саме те місце, яке має бути світлим затишком, острівцем безпеки і комфорту у нашому досить бурхливому світі. Місцем, де тебе розуміють і поважають, де можна нікого не боятися і почуватися вільно кожному – і маленькій людині, і дорослому, і особі літнього віку.

Важливим елементом у закладенні в свідомість громадян є поняття, що будь-яке насилля над людиною неприпустиме (не має значення ні стать, ні вік). Лише виховуючи свідоме покоління можна подолати цю загальнолюдську проблему.

Якщо Ви або ваші рідні стали заручником насильницьких дій, звертайтесь до Лубенського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді за адресою: м. Лубни, пл. ак. О. Бекетова, 19, к. 50. Контактний телефон: 74-803.

 

 

Наверх ↑