22 СІЧНЯ – ДЕНЬ СОБОРНОСТІ УКРАЇНИ

Версія для друкуВерсія для друку

22 СІЧНЯ – ДЕНЬ СОБОРНОСТІ УКРАЇНИ

22 січня виповнюється 100 років з дня проголошення Акту злуки, що об’єднав Українську Народну Республіку й Західноукраїнську Народну Республіку в єдину незалежну державу. Ця дата назавжди залишиться новим відліком сучасного державотворення.

Хвилююче усвідомлювати, що рівно сторіччя тому на площі біля Святої Софії звучали урочисті слова: «Однині воєдино зливаються століттями одірвані одна від одної частини єдиної України». Урочистий акт єднання Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки проголосив: Україна – єдина! І сьогодні, як ніколи, ці слова важливі та необхідні, щоб нагадати кожному українцю, що остаточного результату не буває, що його треба підтверджувати і підтримувати не раз на рік, а щодня, щогодини. День Соборності це лише ще один привід згадати, як колись ми, українці, відповідально заявили: «Ми – єдиний народ, ми – держава, мирна, самодостатня та незалежна».

100 років назад наші прадіди розуміли, що сила – у єдності. Вони створили фундамент нашої сьогоднішньої незалежності, на якому ми, їхні нащадки, зобов’язані збудувати міцну, сильну й процвітаючу державу. Саме єдності сьогодні найбільше не вистачає, саме дрібні чвари між своїми – головна причина невдач. Тому День Соборності, мабуть, одне з найважливіших державних свят України, яке нагадує нам: ми – єдина нація, один народ.

 

Дорогі земляки!

Від щирого серця вітаю вас всіх із сотою річницею Соборності України. Нехай ще багато віків квітнуть сади, буяють трави, зігріті ласкавим сонцем, зріють хліби, що виросли з нашої щедрої, споконвічно української землі. Миру вам, добра, злагоди, натхнення на творчу працю, здійснення всіх сподівань, заповзятливості й ентузіазму в побудові соборної демократичної України!

 

Голова районної

державної адміністрації                          Т.П. Качаненко

 

Наверх ↑