557 мешканців району з категорії найбільш незахищених отримають продуктові набори

Версія для друкуВерсія для друку

557 мешканців району  з категорії найбільш незахищених отримають продуктові набори В зв’язку з складною економічною ситуацією, спричиненою пандемією та негативною динамікою розвитку епідемічної ситуації в державі, спричиненої поширенням коронавірусу, Урядом України та Міністерством соціальної політики було ініційовано надання натуральної допомоги у вигляді продуктових наборів категорії найменш захищених громадян старшого віку, а саме, особам з інвалідністю I –ої групи, одиноким та одиноко проживаючим громадянам, старшим 80 років.

Продуктові набори будуть сформовані через регіональну торгову мережу магазинів АТБ загальною кількістю 44 тис. продуктових набори для громадян області (кожен з наборів – це 12 кг необхідних продуктів). Про це було повідомлено під час щоденної відеонаради під керівництвом голови облдержадміністрації Олега Синєгубова.

У Лубенському районі такі набори мають отримати 557 осіб визначеної категорії. На сьогодні територіальний центр соціального обслуговування райдержадміністрації опрацьовує списки громадян.

Після завершення наради головою райдержадміністрації Олександром Циганенком проведене засідання штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, під час якого обговорено важливі робочі моменти, відпрацьовано алгоритм дій, визначено пріоритети. Йшлося про стан забезпеченості медпрацівників засобами індивідуального захисту, рівень захворюваності населення району на гострі респіраторні інфекції та посилення інформаційно-роз’яснювальної роботи серед населення щодо шляхів розповсюдження короновірусу, проведення профілактичних заходів тощо.
 

Наверх ↑